DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Savcılıktan İBB’ye ‘İmamoğlu’ talimatı

Savcılıktan İBB’ye ‘İmamoğlu’ talimatı
23.05.2025
503
A+
A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, mart ayında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiği yazı ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki afiş ve pankartların toplatılmasını emretmişti. Savcılık, geçtiğimiz günlerde İBB’ye yolladığı yeni talimatla İmamoğlu’nun fotoğraf, video ve sesini barındıran içeriklerin metro, metrobüs, otobüs ve vapurlarda kullanılmasına yasak getirdi.

Sözcü’den Mustafa Balcı’nın haberine göre; 19 Mart’ta gözaltına alınarak tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan dikkat çeken kararlar gelmeye devam ediyor.

Savcılık, 24 Mart tarihli İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiği yazısında, aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 6 belediye başkanına ait afiş ve pankartların İstanbul genelinde kullanımını kısıtlamış, talimatın ardından söz konusu isimlere ait posterler kamusal alanlardan kaldırılmıştı.

METRO, METROBÜS, OTOBÜS VE VAPURLARDA KULLANILMASI YASAKLANDI

Onlar TV’den Barış Terkoğlu’nun haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz günlerde İBB’ye yolladığı yeni talimat ile Ekrem İmamoğlu’nu içeren fotoğraf, resim, video ve ses gibi materyallerin de kullanımını yasakladı.

Verilen talimat doğrultusunda, işletmesi İBB’ye ait olan metro, metrobüs, vapur ve otobüs araçlarında ve istasyonlarında Ekrem İmamoğlu’nu gösteren herhangi bir içeriğe yer verilemeyecek.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.