Mansur Yavaş’tan Barış Yarkadaş’ın Kılıçdaroğlu İddiasına Sert Yanıt: “Uydurmayın”

Mansur Yavaş, gazeteci Barış Yarkadaş’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Polatlı programına ilişkin iddiasını yalanladı. Yavaş, “Böyle bir şey olmadı. Uydurmayın. İl dışındayım, bilgim yok” ifadelerini kullandı.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun Polatlı’daki tarım işçileri ziyaretine ilişkin gazeteci Barış Yarkadaş’ın gündem olan paylaşımına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan anında açıklama geldi. Yavaş, kendisi hakkında ortaya atılan iddiayı kesin bir dille reddetti.
CHP Genel Başkanlığı görevine mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası yeniden gelen Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Polatlı ilçesinde tarım işçileriyle bir araya geldi. Ziyaret, siyasi gündemde geniş yankı uyandırırken, programa ilişkin ortaya atılan bir iddia da kısa sürede tartışma konusu oldu.
Gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Ankara dışında bulunduğu için programa katılamadığını, ancak bu durumu Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiğini öne sürdü.
Mansur Yavaş: “Böyle Bir Şey Olmadı”
Söz konusu iddiaya Mansur Yavaş’tan gecikmeden yanıt geldi. Yavaş, Barış Yarkadaş’ın paylaşımına doğrudan cevap vererek iddiayı yalanladı.
Mansur Yavaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Böyle bir şey olmadı. Uydurmayın. İl dışındayım, bilgim yok.”
Yavaş’ın bu açıklaması, sosyal medyada kısa sürede gündem olurken, Yarkadaş’ın dile getirdiği iddiaların doğru olmadığı yönünde net bir mesaj olarak değerlendirildi.
Yarkadaş Ne İddia Etmişti?

Barış Yarkadaş paylaşımında, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Polatlı’da tarım işçilerini ziyaret ettiğini, daha sonra Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldız Kaya ile görüştüğünü belirtti.
Yarkadaş ayrıca, TV100 için edindiği bilgiye dayanarak Mansur Yavaş’ın Ankara dışında bulunduğunu Kılıçdaroğlu’na bildirdiğini ve bu nedenle programa katılamadığını ileri sürdü.
Ancak Mansur Yavaş’ın yaptığı açıklamayla birlikte, söz konusu bilgilendirmenin gerçekleşmediği ve iddianın gerçeği yansıtmadığı ifade edilmiş oldu.
(Yeniçağ gazetesi)