DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

18 yaş doğum günü için aldığı bilete büyük ikramiye çıktı

18 yaş doğum günü için aldığı bilete büyük ikramiye çıktı
28.03.2018
260
A+
A-

Kanada’da bir genç kızın, 18 yaş doğum gününü kutlamak için kendisine aldığı piyango biletine, büyük ikramiye vurdu.

Quebec eyaletinde yaşayan Charlie Lagarde isimli kız, bileti bir şişe şampanya ile birlikte 14 Mart günü aldı.

Bir milyon Kanada doları (yaklaşık 3 milyon TL) kazanan Lagarde’a paranın teslimi konusunda seçenek de sunuldu.

Buna göre, genç kıza, parayı tek seferde ya da hayatı boyunca her hafta bin dolarlık ödemeler şeklinde alma hakkı tanındı.

Bir finansçıya danışması sonrası genç kız haftalık 1000’er dolarlık ödemeyi tercih etti. Çünkü bu sayede ikramiyenin vergisinden de kurtuldu.

Kanada medyasına açıklama yapan piyango kurumu sözcüsü Patrice Lavoie, “Vergilendirilmeyecek bu ödemelerle, yıllık 100 bin dolar gibi rakam elde edecek ki bu bir genç kız için hayata oldukça iyi bir başlangıç demek” şeklinde konuştu.

Hayatında aldığı ilk bilete ikramiye çıkan Charlie Lagarde isimli genç kız, parasını, eğitim ve seyahat etmek için kullanacağını da söyledi.(BBC)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.