DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ABD’de ilk kez gerçekleşti!

ABD’de ilk kez gerçekleşti!
13.06.2020
194
A+
A-

ABD’de bir corona virüsü hastasına ilk kez çift taraflı akciğer nakli yapıldı. Operasyon, Çin ve Avrupa’daki örneklerinin ardından dünyada üçüncü kez gerçekleşti.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü kısa sürede dünyaya yayılarak 7.5 milyonu aşkın insana bulaştı. Solunum sistemini hedef alan hastalık, süreci ağır geçiren kişileri adeta nefes alamaz hale getiriyor.

Solunum cihazlarına bağlanan hastaların bazılarında geri dönüşü olmayan hasarlar da meydana geliyor. Bu noktada organ nakli formülü devreye giriyor. Wuhan ve Viyana’daki örneklerinin ardından ABD’de de ilk kez bir hastaya çift taraflı akciğer nakli yapıldı.

6 HAFTA CİHAZA BAĞLI KALDI

Chicago’daki Northwestern Memorial Hastanesi’nde corona virüsü nedeniyle tedavi gören 20’li yaşlarındaki adı açıklanmayan kadın, 6 hafta boyunca solunum cihazına bağlı yaşadı. Akciğerdeki hasarın geri dönüşü olmadığını tespit eden Dr. Ankit Bharat ve ekibi operasyonu başarıyla gerçekleştirdi.

NAKİL OLMASA YAŞAYAMAZDI

Ülkede ilk kez yapılan operasyonla ilgili basın toplantısını konuşan Bharat, “Hastamızın durumu stabil. Her gün yavaş yavaş ilerleme kaydediyor. Önünde uzun bir yol var ama tamamen iyileşeceğine inancımız tam. Dün kendisini gördüğümde bana gülümsedi ve ‘Benden vazgeçmediğiniz için teşekkür ederim’ dedi. Eğer nakil olmasaydı hayatta kalamazdı” ifadelerini kullandı. (Sozcu.com.tr)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.