DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Açıkhava düğününde aşı olanlara Delta varyantı bulaştı

Açıkhava düğününde aşı olanlara Delta varyantı bulaştı
13.07.2021
232
A+
A-

ABD’nin saygın medya platformlarından Business Insider, Baylor College of Medicine’da yapılan bir araştırmayı okurlarıyla paylaştı. Araştırmada açık havada düzenlenen bir düğüne katılanlardan çift doz aşı olan 6 kişiye corona virüsünün Delta varyantının bulaştığı açıklandı. Fakat araştırmada dikkat çekici bulgular da tespit edildi.

Dünya çapında 4 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü mutasyona uğrayarak yayılmaya ve can almaya devam ediyor… Salgının ilk olarak Hindistan’da tespit edilen Delta varyantı ise birçok ülkede yayılıyor.

ABD merkezli medya platformu Business Insider, Nisan’da yapılan bir araştırmanın yeni açıklanan sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Baylor College of Medicine tarafından yapılan araştırmada Nisan ayında ABD’nin Teksas eyaletinde düzenlenen bir açık hava düğününde yayılan Delta varyantının detayları açıklandı.

BIONTECH OLANLAR İYİ

Düzenlenen etkinlikte Hindistan’dan gelen bir davetlinin ABD’ye ulaştığında semptom göstermeye başladığı ve diğer davetlilere de Delta varyantı bulaştırdığının tespit edildiği araştırmada iki doz aşı olan  6 kişiye de Delta varyantı bulaştığı kaydedildi.

Aşı olmasına rağmen Delta varyantı bulaşanların hepsinin 50 yaşın üzerinde olduğu belirtilirken bu kişilerden birinin yaşamını yitirdiği ve birinin de hastalığı ağır geçirerek hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Aşılarını olmasına rağmen yaşamını yitiren davetlinin Hindistan’da geliştirilen Covaxin aşısı olduğu belirtilirken Pfizer/BioNTech ve Moderna aşılarını olanların Delta varyantını hafif atlattığı kayıtlara geçti.

Houston’da 92 kişinni katıldığı açık hava düğününde virüsün bulaşmasını ve Delta varyantını inceleyen bilim insanları, “Aşı olan 6 kişiden 2’si Moderna, 2’si Pfizer/BioNTech ve 2’si de Covaxin aşısı olmuştu. Onlardan alınan numuneler laboratuvarda incelendi. Her birinde yüksek ateş, öksürük, halsizlik ve vücut ağrısı görüldü. Moderna ve Covaxin aşısı olanlarda koku duygusu gitti.

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin direktörü Rochelle Walensky, insanların aşı olması gerektiğini söyleyerek, “Eğer aşı olduysanız ve boğazınız akıyor, öksürüyorsanız ya da burnunuz akıyorsa Covid-19 testi yaptırın” dedi. Walensky, “İnsanların ölmesi engellenebilirdi. Basit ve güvenli bir aşıyla bu ölümler durdurulabilirdi” dedi.( Sozcu.com.tr)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.