DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Apple’dan yağmacıları şoka uğratan hamle!

Apple’dan yağmacıları şoka uğratan hamle!
03.06.2020
207
A+
A-

ABD’de ırkçılık karşıtı protestoları fırsat bilen yağmacılara Apple’dan kötü haber geldi. Mağazalardan çalınan telefonların ekranında, “Cihaz bloke edilmiştir. İzleniyorsunuz. Apple mağazasına geri dönün” yazısı belirdi.

ABD’de George Floyd’un polis şiddetine maruz kalarak öldürülmesi sonucu başlayan ırkçılık karşıtı gösteriler tüm hızıyla sürüyor. Çok sayıda noktaya yayılan gösterilerde güvenlik güçleri ile eylemciler karşı karşıya da geliyor. Bu durumdan yararlanan yağmacılar ise mağazaları talan etmeye başladı.

Dükkanların kapı ve camlarını kırarak içeri giren yağmacılar, içeride ne var ne yok toplayarak kayıplara karışıyor. ABD’li teknoloji devi Apple’ın New York, Philadelphia, Los Angeles ve Washington’daki mağazaları da bu süreçten nasibini alanlardan.

Ancak telefon ve elektronik eşyaları çalan yağmacılar Apple’ın kötü bir sürpriziyle karşılaştı. New York Post’un sosyal medyadaki görüntülere dayandırdığı haberine göre Philadelphia’da çalınan bir telefonun ekranında, “Lütfen Walnut Street’teki Apple’a geri dönün. Bu cihaz bloke edilerek izlemeye alınmıştır. Yerel yetkililer alarma geçirilecektir” yazısı belirdi.

Apple’ın özel bir yazılım sayesinde cihazları takip ettiği ve çalınmalara karşı bu yöntemi kullandığı öne sürüldü.(Sozcu.com.tr)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.