DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Aşılamanın yüzde 36’da kaldığı Romanya’da dördüncü dalga

Aşılamanın yüzde 36’da kaldığı Romanya’da dördüncü dalga
23.11.2021
137
A+
A-

CNN International, corona virüsünde dördüncü dalgayı en ağır geçiren ülkelerden Romanya’daki son durumu görüntüledi. Bükreş Üniversitesi Hastanesi’ne giren CNN ekibi, hayatını kaybedenlerin morgda yer olmaması nedeniyle koridora sıralandığını ortaya çıkardı.

Aralık 2019’da Çin’de ortaya çıkan ve o günden bu yana 5 milyonu aşkın insanın hayatını kaybetmesine yol açan corona virüsü salgını, kış mevsimiyle birlikte Avrupa’da yeniden hız kazandı.

Vaka sayıları hızla artmaya başlarken, aşılanma hızının düşmesi bu duruma zemin hazırladı. Dördüncü dalgayı en ağır şekilde yaşayan ülkelerden biri de Romanya. Avrupa’da en düşük aşılama oranlarından birine sahip olan ülkede nüfusun yalnızca yüzde 36’sı corona aşısı oldu.

CORONA SERVİSİNE ÇEVRİLDİ

ABD merkezli CNN International, ülkede corona virüsüyle mücadelede son durumu görüntülemek için Bükreş Üniversitesi Hastanesi’ne girdi. Hastanenin pek çok servisinin hastalara yetişilememesi nedeniyle corona servisine dönüştürüldüğü belirtildi.

‘ASLA DÜŞÜNMEMİŞTİM’

Hastane morgunun kapasitesinin 15 olduğu ifade edilirken, CNN International’ın gittiği gün hayatını kaybeden 41 kişinin bedenlerinin koridorda sıralandığı dikkat çekti. Hastanede hemşire olarak görev yapan Claudiu Ionita CNN International’a yaptığı açıklamada, “Bu mesleğe başladığımda asla böyle bir şey yaşayacağımı düşünmemiştim” dedi.

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.