DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Çinli Wang Jian, Fransa’da düşerek hayatını kaybetti

Çinli Wang Jian, Fransa’da düşerek hayatını kaybetti
05.07.2018
239
A+
A-

Çin’in en büyük holdinglerinden HNA Grup’un yönetim kurulu başkanı Wang Jian, Fransa’da turistik bir yerde fotoğraf çektirirken düşerek hayatını kaybeti. Wang’in başında olduğu HNA Grup’un, havacılık, turizm ve finans alanında yatırımları bulunuyor. Dünya çapında 400 bin çalışanı olan şirketin, Deutsche Bank’ta ve Hilton otel zincirinde önemli miktarda hissesi bulunuyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre; Şirketten yapılan açıklamada 57 yaşındaki iş adamının “kaza ile düşerek” öldüğü kaydedildi. Fransa’nın güneyindeki Bonnieux’de gerçekleşen olayla ilgili polis, şüpheli bir durum olmadığını açıkladı. Wang’in başında olduğu HNA Grup’un, havacılık, turizm ve finans alanında yatırımları bulunuyor.

HİLTON OTELİN ORTAKLARINDAN

Dünya çapında 400 bin çalışanı olan şirketin, Deutsche Bank’ta ve Hilton otel zincirinde önemli miktarda hissesi bulunuyor. Şirket’in internet sitesi, yas nedeniyle renklerini siyah beyaz olarak değiştirirken, Wang için yayımlanan taziye mesajında, “istisnai yetenekleri olan bir rol modelini kaybettik. Vizyonu ve savunduğu değerler, onunla tanışma şansı olanlar için bir deniz feneri olmaya devam edecektir.” denildi.

WANG’IN ÖLÜMÜ ‘ŞÜPHELİ BULUNMADI

Wang’ın Fransa’da iş gezisi için bulunduğu ancak Provence bölgesindeki Bonnieux’deki gezi sırasında bir grup turist ile birlikte olduğu açıklandı. Yerel polis müdürü Hubert Meriaux, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, “Yüksek bir noktada durarak fotoğrafının çekilmesini istediği bir sırada düştü.” dedi. Wang’ın düştüğü noktanın yüksekliğinin 15 metre olduğu da belirtiliyor. Polisin ölüme şüphe ile yaklaşmadığı, olay anına şahit olan kişilerin “kaza ile düştü” yönünde ifade verdiği de kaydediliyor.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.