DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Corona ölümlerinde korkutan artış

Corona ölümlerinde korkutan artış
29.01.2021
165
A+
A-

Corona virüsü salgınının etkilerinden halen kurtulamayan Meksika acı bir sıçrama yaşadı… Meksika’da son 24 saatte 1.506 insanın yaşamını kaybetmesiyle, salgının en çok zarar verdiği ülkeler sıralamasında bir üst sıraya çıktı.

Son 24 saatte 1506 insanın corona virüsü salgınından yaşamını yitirdiği Meksika, “salgında en çok insanın öldüğü” üçüncü ülke haline geldi.

Dünyanın en kalabalık nüfuslarından birine sahip olan ülkesi Hindistan’ı geride bırakan Meksika’da Covid-19’a bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısı 155.145’e çıktı.

OKSİJEN TÜPÜ KALMADI

İngiliz Reuters haber ajansı, başkent Meksiko’da corona virüsü salgınının etkisinin sağlık sisteminin çökmesine neden olduğunu yazdı.

Meksiko’da hastanelerin kapasitesinin dolduğu ve oksijen tüpü eksikliği yaşandığını ve bu sebeple ağır corona hastalarına müdahale etmekte zorluk yaşandığı belirtildi.

HİNDİSTAN’I GERİDE BIRAKTI

126 milyon nüfuslu Meksika’nın yaklaşık 10 katı büyüklüğe sahip olan Hindistan’da Covid-19’a bağlı sebeple kayıtlara geçen ölüm sayısı ise 153.847’de kaldı.

Meksika böylelikle ABD ve Brezilya’dan sonra en çok ölümün yaşandığı ülke haline geldi.

Fakat nüfusa oranla Meksika’nın önüne geçen ülkeler var. Birleşik Krallık, Çekya, İtalya, ABD, Peru ve İspanya nüfus yoğunluğu göz önüne alındığında salgından çok daha etkilenen ülkeler olarak dikkat çekiyor.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.