DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Covid-19’lu kadın, antikorlu bebek doğurdu

Covid-19’lu kadın, antikorlu bebek doğurdu
30.11.2020
174
A+
A-

Singapur’da bu ayın başında bir doğum yapan ve Mart ayında Covid-19 tespit edildikten sonra sağlığına kavuşan Celine Ng-Chan isimli kadının bebeğinde Covid-19 antikorları tespit edildi. Sevinçli anne, “Çocuğuma corona virüsü bulaşır mı diye endişe ediyordum ama ona virüsle mücadele eden antikor vermişim” dedi.

Dünya çapında milyonlarca insana bulaşan ve hakkında birçok bilinmezin olduğu corona virüsüne bilim dünyasını şaşkına çeviren bir gelişme yaşandı…

Mart ayında Avrupa tatilinden döndükten sonra Covid-19 tespit edilen 31 yaşındaki Celine Ng-Chan isimli kadın bu ayın başında doğum yaptı. Hastalığı yenmesine rağmen çocuğuna corona virüsü bulaştırmaktan korkan Ng-Chan bu ayın başında hiçbir komplikasyon olmadan hastanede doğum yaptı.

“BENİM ANTİKORLARIM GİTTİ”

Singapur’un çok okunan gazetelerinden Straits Times’a konuşan Ng-Chan, “Doktorlarım, çocuğuma doğumum sırasında Covid-19 antikorlarımı aktardığımdan şüphelendi. Yapılan testler sonucunda gerçekten de çocuğumda corona virüsü salgınıyla mücadele eden Covid-19 antikorlarının bulunduğunu tespit ettik. Fakat benim vücudumdaki Covid-19 antikorlarının gittiğini tespit ettik” dedi.

Ng-Chan’ın corona virüsünü iki buçuk haftada yendiği belirtilirken olayla ilgili bir inceleme başlatıldı. Celine Ng-Chan’ın oğlu Aldrin’in sağlık durumunun iyi olduğu ve virüse karşı bağışıklığı olduğu belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü, konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.