DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Delta varyantının Pfizer/BioNTech’in bağışıklığını yenme oranı yüksek

Delta varyantının Pfizer/BioNTech’in bağışıklığını yenme oranı yüksek
07.09.2021
123
A+
A-

Saygın bilim dergilerinden Nature’da yayınlanan bir araştırma, Delta varyantının orijinal Covid-19’a göre 8 kat daha tehlikeli olduğunu ortaya koydu.

Dünyanın birçok ülkesinde baskın varyant halini alan ve bilim insanlarının “aşı olun” çağrılarını artırmasının arkasındaki Delta varyantı ile ilgili dikkat çekici bir araştırma yayınlandı.

Nature dergisinde yayınlanan araştırmada Delta varyantının Covid-19 aşılarının insan vücudunda oluşturduğu bağışıklığı alt etme ihtimalinin 8 kat daha fazla olduğu tespit edildi. Araştırmada Delta varyantının AstraZeneca ve Pfizer/BioNTech aşılarının oluşturduğu bağışıklığa karşı daha dirençli olduğu belirtilirken, “Delta varyantının hızlı yayılmasının olası sebeplerinden biri bulunmuş olabilir. Bu araştırmada Delta varyantının bulaşma oranı ve aşılar ya da daha önce hastalığı geçirmiş olmaktan gelen bağışıklığı alt etme seviyesi çok daha yüksek” denildi.

DAHA ÖNCE CORONA OLANDA 6 KAT FAZLA

Hindistan başta olmak üzere birçok ülkeden bilim insanının dahil olduğu araştırmada B.1.617.2 olarak da bilinen Delta varyantının AstraZeneca veya Pfizer/BioNTech aşısının oluşturduğu bağışıklığı, orijinal virüsten ortadan kaldırma ihtimalinin 8 kat daha fazla olduğu belirtildi.

Bilim insanları Delta varyantının daha önce Covid-19 olmuş ve hastalığı yenmiş kişilerde oluşan bağışıklığa rağmen enfeksiyon riskinin ise orijinal corona virüsüne oranla 6 kat fazla olduğunu duyurdu.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.