DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dr. Mehmet Öz ateş püskürdü

Dr. Mehmet Öz ateş püskürdü
14.12.2021
137
A+
A-

ABD’de yaptığı televizyon programlarıyla ünlenen ve Türkiye’de de oldukça tanınan bir isim olan kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, röportaj verdiği The Philadelphia Inquirer gazetesine isminden doktor unvanını kaldırdığı için ateş püskürdü. Ancak gerçek sonra ortaya çıktı…

ABD’de yaşayan ünlü kalp cerrahı ve televizyon programı sunucusu Mehmet Öz, röportaj verdiği The Philadelphia Inquirer’ı adını yazarken doktor ibaresini kullanmamakla suçladı. Öz

kendisini değersizleştirmeye çalıştıklarını belirtirken, gazeteye ateş püskürdü.

Philadelphia Inquirer gazetesinden Steve Doocy ile “Fox and Friends” konulu bir röportajda buluşan Öz, 2022 ABD Senatosu seçimleriyle ilgili haberde kendisinden özellikle Mehmet Öz diye bahsedildiğini, doktor adının geçirilmediğini savundu. Öz, tüm röportajlarda sadece adının yazdığını belirtirken, ‘beni susturmaya çalışıyorlar’ dedi.

27 ADAYLA BİRLİKTE YARIŞACAK

Kardiyotorasik cerrah, üniversite profesörü ve yazar olan Öz, 30 Kasım’da, uzun süredir görev yapan Senatör Pat Toomey tarafından boşalan Senato koltuğu için Cumhuriyetçi aday olarak yarışa katıldığını duyurmuştu. Öz, yarışa diğer 27 adayla birlikte katıldığı belirtildi.

Çz, “[Inquirer] neden bana Dr. Öz demek istemiyor? Herkes benim Dr. Öz olduğumu biliyor ama bunun doğru bir şey olduğunu düşünmüyorlar. Bunun bana haksız bir avantaj sağladığını düşünüyorlar” dedi.

HERKESE AYNI PROSEDÜR

Öz, doktor unvanını düşürdüğü için yerel gazeteyi suçladı.

Ancak Associated Press için çalışan veya Associated Press ile bağlantılı gazeteciler tarafından oluşturulan dilbilgisi stili ve kullanım kılavuzu olan Associated Press Stylebook’u takip eden haber odalarında bu uygulamanın standart olduğu belirtildi.

Öte yandan, Inquirer, haberinde ayrıca diğer iki adayın, doktor Valerie Arkoosh ve acil tıp doktoru Kevin Baumlin’in unvanlarını da düşürürken, herkese sadece ismiyle hitap etti.

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.