DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dr. Öz 2020 seçimlerinde hile imasını gündeme getirdi

Dr. Öz 2020 seçimlerinde hile imasını gündeme getirdi
26.04.2022
107
A+
A-

Cumhuriyetçiler adına Pennsylvania senatörlüğü için adaylığını ortaya koyan medyatik doktor Mehmet Öz, ABD siyasetinde gündem olmaya devam ediyor.

Ünlü televizyoncu Oprah Winfrey’nin desteğiyle medyanın önüne çıkan ve yıllardır ABD’nin yakından tanıdığı ünlü isim Dr. Mehmet Öz’ün siyasete atılması ülkede tartışılmaya devam ediliyor…

Geçen haftalarda serveti ve malvarlığı ortaya çıkan ve hem Türkiye hem de ABD vatandaşı olması dolayısıyla rakiplerinin eleştirdiği Dr. Öz, dün ABC27’nin düzenlediği münazaraya katılan Dr. Öz, 2020’de yapılan başkanlık seçimleri ile ilgili de konuştu.

Dr. Öz, dönemin ABD Başkanı Donald Trump’ın “hile karıştı” dediği seçimlerle ilgili olarak, “O seçimlerden sonra hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam edemeyiz” dedi. ABD medyası geçen haftalarda Trump’ın desteğini resmi olarak Dr. Öz’ün, Trump’ı bir “canlı kalkan” olarak kullandığını ve kendisine yöneltilen sorulara hep Trump üzerinden yanıtlar verdiği yorumunu yaptı.

RAKİBİNE “YALANCI DAVE” LAKABINI TAKTI

Seçim yarışındaki en güçlü rakibi olan David McCormick’e de “Yalancı Dave” lakabını takan Dr. Öz, “Başkan Trump, onu inceledi ve onun yalancı olduğunu anlayarak onu desteklemedi, beni destekledi” dedi.

ABD Kongresi’nde hangi partinin çoğunluğu elde edeceğini belirlemesi muhtemel olan seçimler öncesinde düzenlenen münazarada Dr. Öz hakkında McCormick, geçmişte yaptığı açıklamaları hatırlatarak başta kürtaj ve Covid-19 olmak üzere birçok konuda kendisiyle çeliştiğini vurguladı.

SOZCU.COM.TR


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.