DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

DSÖ’den yeni corona virüsü türüyle ilgili rahatlatan açıklama

DSÖ’den yeni corona virüsü türüyle ilgili rahatlatan açıklama
22.12.2020
173
A+
A-

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, corona virüsünün mutasyon geçiren yeni türünün ciddi hastalık veya ölüme neden olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını söyledi.

Sözcü’de yer alan habere göre;DSÖ’nün Cenevre’deki merkezinde bir video konferans düzenleyen Ghebreyesus “Virüsler zamanla mutasyona uğrar. Bu doğal ve bekleniyordu” dedi.

Bu değişikliğin virüsü nasıl etkilediğini anlamak için çalışmaların devam ettiğini belirten Ghebreyesus, “Şu anda virüsün yayılmasını sınırlandırmak için gerekli önlemleri almanın ne kadar önemli olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

“AŞILARI ETKİLEMEDİĞİ BELİRTİLDİ”

DSÖ’nün COVID-19’a karşı mücadele ekibinin lideri Maria Van Kerkhove de bir soruya verdiği yanıtta “İngiltere, yeni tip corona virüsünün daha fazla yayılan türünün aşıları etkilemediğini belirtti” ifadelerini kullandı.

DSÖ Acil Durum Programı Başkanı Mike Ryan ise “Bir denge bulmalıyız. Şeffaflığa sahip olmak ve olayları halka olduğu gibi anlatmak çok önemlidir, ancak bunun virüs evriminin normal bir parçası olduğunu anlamak da önemlidir” ifadelerini kullandı.

Virüsün mutasyona uğramasına olumlu yönden bakan Ryan, “Bir virüsü bu kadar yakından dikkatle ve bilimsel olarak gerçek zamanlı izleyebilmek, küresel halk sağlığı için gerçekten olumlu gelişmedir ve bu tür sürveyansı yapan ülkeler takdir edilmelidir” dedi.

İngiltere’ye yönelik ulaşım kısıtlamalarına değinen Ryan, “Seyahat engelleri koyan ülkeler riskleri değerlendirirken çok dikkatli davranıyorlar. Ancak herkesin bunun olduğunu fark etmesi de önemlidir, bu değişkenler meydana gelir” ifadelerini kullandı.

DSÖ Baş Bilimcisi Soumya Swaminathan ise yaptığı açıklamada, “Şimdiye kadar bir dizi değişiklik ve mutasyon görmemize rağmen, hiçbiri virüsün şu anda kullanılan terapötik maddelerden herhangi birine, ilaçlara veya geliştirilmekte olan aşılara duyarlılığı üzerinde önemli bir etki yapmadı ve umuyoruz ki bu durum böyle olmaya devam edecek” dedi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.