DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dünyada bir ilk: Kuzey Kutbu’nu duman kapladı

Dünyada bir ilk: Kuzey Kutbu’nu duman kapladı
09.08.2021
133
A+
A-

Sibirya’da 3 haftadır devam eden ve 1 buçuk milyon hektarlık alanı küle çeviren orman yangınları Kuzey Kutbu’na ulaştı. Dünya tarihinde ilk kez Kuzey Kutbu semalarını duman kapladı.

Rusya’nın Sibirya bölgesinde bulunan Yakutistan’da ormanlık alanlarda yaklaşık 3 haftadır devam eden yangınlar tüm müdahalelere rağmen yayılmayı sürdürüyor.

Sibirya’yı etkisi altına alan yangınlar, tarihte ilk kez Kuzey Kutbu’na doğru dumanların ulaşmasına neden oldu. Bugün itibariyle bölgedeki nükleer araştırma laboratuvarında yangın tehdidi yaşanırken, binlerce evin tahliyesine de başlandı.

Moğolistan’a da ulaştı

NASA’daki bilim insanları, Sibirya’da meydana gelen yangınlar nedeniyle oluşan dumanların, 2 bin 900 km uzaklıkta bir mesafe olan Kuzey Kutbu’na ulaştığını aynı zamanda Moğolistan’ın bazı bölgelerine de yayıldığını bildirdi.

Son dönemde dünyanın bir kısmı aşırı sıcaklar ve bu nedenle oluşan orman yangınlarıyla mücadele ederken, bir kısmı da seller ile boğuşuyor.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.