DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Elon Musk, Jeff Bezos ile alay etti

Elon Musk, Jeff Bezos ile alay etti
13.08.2021
142
A+
A-

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk ile milyarder rakibi Jeff Bezos arasındaki atışma sürüyor. Elon Musk, son paylaşımında, Bezos’un uzay şirketi Blue Origin’in son yaptığı yatırımlarla alay ederek, “Lobicilik ve avukatlarla yörüngeye çıkılabilseydi şu anda Bezos, Plüton’da olurdu” dedi.

Dünyanın en zengin isimleri Elon Musk ve Jeff Bezos arasındaki atışma yeniden alevlendi. On yılı aşkın süre önce, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) Ay’a iniş misyonu Artemis kapsamında, Bezos’un sahibi olduğu Blue Origin yerine SpaceX’e 2,9 milyar dolarlık bir sözleşme imzalamasının ardından başlayan çekişme bugün Musk’ın sözleriyle bir daha alevlendi.

SpaceX, NASA astronotlarının 2024 yılında Ay görevi kapsamında kullanmak üzere Starhip uzay gemisini geliştirmekle görevli. Blue Origin, NASA’nın alternatif arazi araçları geliştirmek için iki firmaya ödeme yapmasını umuyordu, ancak finansman kesintileri, uzay ajansının sadece SpaceX ile devam etmesine neden oldu.

Blue Origin’in NASA’yı ‘kale direklerini son dakikada taşımakla’ suçlayan bu çağrı, yetkililer tarafından reddedildi.

Bu olayın ardından Musk, Bezos’un hareketine öfkelenirken, Twitter hesabından “’Lobicilik ve avukatlarla yörüngüyle çıkılabilseydi, Bezos şimdi Plüton’da olurdu” paylaşımını yaptı.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.