DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Göktaşını Takip Eden Uydu Dünyayı Teğet Geçecek !

Göktaşını Takip Eden Uydu Dünyayı Teğet Geçecek !
23.09.2017
285
A+
A-

Göktaşının Yörüngesinde Dolanan Uydu Yakında Dünyayı Teğet Geçerek Göktaşı Yörüngesinde olan yolculuğuna devam edecek .

Göktaşına Giden Uydu Dünyanın Yakınından Geçecek !

Osiris-Rex uydusu

NASA’nın belirttiğine göre, Bennu adı verilen göktaşına doğru giden Osiris-Rex uydusu, saatte 31 bin kilometre hızla, Dünya’nın 17 bin 700 kilometre uzağından, tam Antarktika kıtasının üzerinden geçecek.

Uzay aracı, göktaşının çevresinde yörüngeye girerek, toprak ve taş örnekleri toplamayı hedefliyor. Bunun için cisimle oldukça yakın bir temasta bulunacak.

Osiris-Rex uydusu, yaklaşık 500 metre çapındaki göktaşı Bennu üzerinde yapacağı araştırmaların ardından topladığı yapısal örnekleri, 2023 yılına kadar Dünya’ya getirmesi bekleniyor.

Dünya’nın yakınından geçişi esnasında uzay aracıyla 1 saat kadar süreyle iletişim kurmayı da planlayan NASA, Osiris-Rex’in, yörüngede seyir halinde olan herhangi bir uyduya çarpışmamasını sağlamak için gerekli önlemler aldığını da belirtti.

Aslında Osirix-Rex’in diğer bir görevinin, Bennu göktaşının 22. yüzyılda dünyaya çarpma olasılığının da incelenip değerlendirilmesi olarak da yorumlanıyor. Yani uydu, Bennu’nun fiziksel ve kimyasal yapısını tam olarak anlayarak cismin hareket geometrisini de haritalandıracak.

Uydunun dünyaya bu kadar yakın geçiyor olmasının sebebi, gezegenin çekim gücünü bir nevi “itici güç” olarak kullanabilecek olmasından kaynaklanıyor.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.