DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Gözlük kullananlara corona virüs bulaşma riski daha düşük!

Gözlük kullananlara corona virüs bulaşma riski daha düşük!
22.02.2021
170
A+
A-

Hindistan’da yapılan bir araştırma, gözlük kullanımının corona virüsünden korunmada etkisini mercek altına aldı. Buna göre gözlük kullanan kişiler gözlerine daha az temas ettiği için, virüse yakalanma oranı gözlük kullanmayanlara göre üç kat daha az.

Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü dünya genelinde can almayı sürdürürken, şimdiye dek 111.9 milyon kişiye bulaşan hastalığın yayılmasını önlemek için çalışmalar devam ediyor.

Virüsün bulaşmasını önlemek için en önemli yöntemler maske kullanmak ve sosyal mesafe olsa da, farklı kriterlerle ilgili yeni veriler de ortaya çıkıyor.

SAATTE 23 KEZ DOKUNULUYOR

Hindistan’da yapılan bir araştırma, gözlük kullanan kişilerin corona virüsünden korunmada daha ‘avantajlı’ olduğunu ortaya koydu. Amit Kumar Saxena ve ekibinin yürüttüğü çalışmaya göre, gözlük kullanan kişilerin corona virüsüne yakalanma oranı üç kat daha az.

Ellerin virüsün bulaşmasında en kritik uzuvlardan biri olduğunu savunan araştırma, bir insanın saatte ortalama 23 kez suratına dokunduğunu, gözlük kullanan kişilerde ise bu sayının üç olduğunu vurguladı.

MASKE AĞIZ VE YÜZÜ KORUYOR

Saxena, “Virüsle temas yüze, buruna, ağıza ve gözlere dokunarak gerçekleşebiliyor. Maske doğru kullanıldığında burun ve ağıza dokunma büyük ölçüde azalıyor. Ancak maske gözleri korumada bir etken değil. Gözlere dokunmak ya da ovuşturmak, virüs için direkt bir yol oluşturuyor. Gözlük kullanan kişiler gözlerine daha az temas ettiği için, kullanmayan kişilere oranla corona virüsüne yakalanma şansı üç kat daha az. Gözlüklerin koruyucu rolü istatistiksel olarak anlamlı” dedi.

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.