DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Harvard Üniversitesi dünya’yı bekleyen yeni bir tehlikeyi ortaya çıkardı!

Harvard Üniversitesi dünya’yı bekleyen yeni bir tehlikeyi ortaya çıkardı!
01.09.2021
130
A+
A-

Harvard Üniversitesi’nde görevli bilim insanları tarafından yapılan son araştırma, Dünya’yı bekleyen yeni bir tehlikeyi ortaya çıkardı. Buna göre, kara delikler Dünya’nın sonunu getirebilir…

ABD’nin köklü eğitim kurumlarından Harvard Üniversitesi’nde araştırmacılar, galaksinin milyarlarca yıllık evrimini ve kara deliklerin oluşum hareketlerini simüle etti.

Buna göre, küresel ısınma, depremler, yangınlar ve çevre kirliliği gibi faktörlerin adım adım felakete sürüklediği Dünyamız, bu sefer başka bir felaketle karşı karşıya. Harvard Üniversitesi’nde görevli uzmanlar, kara deliklerin yer aldığı  ev sahibi gökadaların, tipik olarak daha büyük olan başka bir gökada ile çarpıştığında ve deliği merkez noktasından vurduğunda oldukça yıkıcı hale geldiğini buldular.

KARA DELİKLER GÜNEŞTEN DAHA AĞIR OLABİLİR

Uzmanlar, ayrıca galaksilerin büyüklüklerine göre kara delik ürettiklerini ortaya çıkardı.

Araştırmayı yürüten ekipte bulunan astrofizikçi Angelo Ricarte,  “Galaksimizde birçok süper kütleli kara delik var. Dünya’nın yakın zamanda bu kara deliklerden biriyle karşılaşma ihtimali ne kadar az gibi görünse de bu ihtimal sıfır değil.” dedi.

Ricarte, yıldızların çöküşünden oluşan kara deliklerin güneşten bile milyonlarca kat ağır olabileceğini vurguladı.

Bununla birlikte, süper kütleli kara delikler genellikle galaksilerin kalbinde yer alıyor ve dönen gaz, toz, yıldızlar, gezegenler ve etraflarındaki diğer cisimler için çapa görevi görüyor. Samanyolu galaksisi ise Sagittarius A adlı bir kara deliğin etrafında dönüyor.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.