DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hayatı kabusa çeviren reklam

Hayatı kabusa çeviren reklam
06.08.2021
154
A+
A-

Rusya’da eşcinsel bir çiftin yer aldığı reklam, bir ailenin hayatını tümden değiştirdi. Gıda reklamı kısa süre sonra kaldırılırken, aile ölüm tehditleri almalarının ardından ülkeyi terk ederek İspanya’ya yerleşti.

Rusya’da yaşayan eşcinsel bir çift ve ailesinin hayatı, bir gıda firmasının reklamında yer aldıktan sonra kabusa döndü.

Anne Yuma, kızları Mila ve Alina ile Alina’nın sevgilisi Ksyusha, VkusVill için kamera karşısına geçtikten sonra büyük bir tepkiyle karşılaştı. Eşcinsel çiftin yer alması üzerine marka gelen tepkilerin ardından reklamı kaldırarak heteroseksüel bir çift ve aileye yer verdi.

Ülkede 2013’te yürürlüğe giren bir yasayla eşcinsellik propagandası yapmak yasaklanmıştı. Reklamın kaldırılması sonrası açıklama yapan VkusVill, müşterileri ve çalışanlarında yarattıkları rahatsızlıktan ötürü özür dilediklerini ifade etti.

ÇOCUK İÇİN KORKUNÇ İFADELER

Ancak ailenin hayatı reklamın kaldırılmasıyla normale dönmedi. Sosyal medya başta olmak üzere ölüm tehditleri alan aile, ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. En çok torunu için korktuğunu söyleyen anne Yuma, “Torunum için yapılan yorumları okuduğumda şok oldum. İnsanlar fotoğrafta gülümseyerek oturan bir çocuğa tecavüz etmek, bıçaklamak ve öldürmekten bahsediyordu. En çok onun için korktum” dedi.

‘DOSTLARA İHTİYACIMIZ VAR’

Sosyal medyada yaptığı paylaşımda İspanya’nın Barcelona kentine yerleştiklerini belirten Mila ise, “Ne yazık ki VkusVill ile yaşadığımız karmaşık durumdan ötürü hem evsiz hem de işsiz kaldık. Şu an ailem ve ben Barcelona’dayız. Bizim için zor zamanlar. Yeni bir hayata başlamamıza yardım edebilecek dostlara ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

‘SAKLAMAK ZORUNDA DEĞİLİZ’

Kızından kısa bir süre sonra paylaşım yapan Yuma da, “Güvendeyiz ve dinleniyoruz. Aile olduğumuz için yaşadığımız mutluluğu saklamak zorunda değiliz. Bizi destekleyen, bunu yaparken kendini riske atan herkese teşekkürler. Sizlerin sayesinde pes etmedik. Hepimiz için çok zor bir deneyimdi. Ancak deniz, güneş ve nezaket bizi iyileştiriyor” dedi.

(SOZCU.COM.TR)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.