DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Herkesi böyle kandırmış! Facebook hesabı ele verdi

Herkesi böyle kandırmış! Facebook hesabı ele verdi
11.04.2018
260
A+
A-

Avustralya’da yaşayan 24 yaşındaki Hanna Dickenson, ailesine ölümcül bir kanser hastası olduğunu ve yurtdışında tedavi olmak için paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Yardım kampanyası başlatan ailesi ise kadın için yardım toplamaya başladı. Ancak kadının kanser hastası olmadığının ortaya çıkması mahkemeyi harekete geçirdi.
Hanna Dickenson, ölümcül bir kanser hastası olduğunu söyleyerek 43 bin Avustralya doları toplanmasını sağladı. Ancak genç kadının insanların yardım etme ve paylaşma duygularını bu şekilde istismar etmesi sonuçsuz kalmadı…

Genç kadına yardım etmek için seferber olan kişilerden biri, art arda 4 kez bağış yaptı. Ancak kadının bu paraları tatillerde harcadığı Facebook fotoğraflarıyla ortaya çıktı.

Hâkim David Starvaggi, “Genç kadın insanların yardım etme ve sosyal güven hislerini ihlal etti. Bu insanlar çok çalışan ve kendi paralarını veren kişilerdi” dedi.

Facebook’a eğlence hayatında çekildiği fotoğrafları koyan kadın hakkında şüpheler bir süre sonra arttı. Daha sonraki tıbbi tetkiklerde kadının kanser hastası olmadığı anlaşıldı.

Dickenson’a işlediği suç nedeniyle 3 ay hapis cezası verildi. (Hürriyet)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.