DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hırvat general canlı yayında zehir içerek öldü!

Hırvat general canlı yayında zehir içerek öldü!
29.11.2017
264
A+
A-

Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi’ndeki temyiz duruşmasında suçlu olduğu açıklanan Hırvat komutan Slobodan Praljak, canlı yayında zehir içti. Hırvat general, mahkemeye dönüp “Yalnızca zehir içtim. Ben suçlu değilim, bu hükme karşı çıkıyorum” dedi.

Hırvat Devlet Televizyonu, Praljak’ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (ICTY), daha önce toplam 111 yıl hapse mahkûm edilen eski Hırvat komutanların temyiz duruşması bugün yapılıyor.

Lahey’de yargılanan isimlerden Hırvat komutan Slobodan Praljak, suçlu olduğunun açıklanması üzerine “Slobodan Praljak savaş suçlusu değildir” diye bağırarak zehir içti. Mahkeme salonunu karıştıran hareketin ardından duruşmaya ara verildi.

72 yaşındaki Praljak zehir içtikten sonra mahkemeye, “Yalnızca zehir içtim. Ben suçlu değilim, bu hükme karşı çıkıyorum” dedi.

Hakim Carmel Agius, hemen duruşmaya ara vererek salona doktor çağırdı.

Praljak’ın avukatı Natasa Faveau-Ivanovic, “Müvekkilim, bu sabah zehir içtiğini söyledi” dedi. Daha sonra mahkeme sözcüsü, Praljak’ın hayatta olduğunu ve tedavisine devam edildiğini açıkladı. Ancak akşama doğru Hırvat Devlet Televizyonu, Praljak’ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, ‘Prlic ve diğerleri’ olarak biliniyordu. Bugün temyiz duruşmasına çıkan isimlerden Jadranko Prlic 25 yıl, Slobodan Praljak ile Milivoj Petkovic 20’şer yıl, Valentin Coric 16 yıl, Berislav Pusic ise 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hırvat komutanlar, aralarında tarihi Mostar Köprüsü’nün yıkılması da olmak üzere birçok savaş suçundan ve Boşnakların ortadan kaldırılmasını hedeflemekten yargılanıyordu.(milliyet.com.tr)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.