DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İngiltere’de mutasyon kabusu

İngiltere’de mutasyon kabusu
10.02.2021
166
A+
A-

İngiltere corona virüsü salgınında mutasyon kabusu yaşamaya devam ediyor. Ülkede Bristol ve Liverpool’da iki yeni mutasyon türü keşfedildi. Uzmanlar yeni türlerin Güney Afrika ve Brezilya mutasyonlarıyla benzerlik gösterdiğini duyurdu.

Corona virüsü salgınından en çok etkilenen Avrupa ülkelerinden İngiltere’de mutasyon krizi bitmiyor. Ülkede geliştirilen AstraZeneca aşısının corona virüsü mutasyonlarına karşı etkisiz olduğunun ortaya çıkmasının ardından çarpıcı bir gelişme daha yaşandı.

Hükümete salgınla ilgili danışmanlık veren bilim kurulu, ülkede endişe verici olarak nitelendirilen iki yeni Covid-19 mutasyonu tespit edildiğini duyurdu. İki türün de Güney Afrika ve Brezilya’da görülen mutasyonlarla benzerlik gösterdiği belirtildi.

ENDİŞE VERİCİ VE İNCELEME ALTINDA

Mutasyonlardan ilki Bristol şehrinde görülürken, ‘Yeni Ortaya Çıkan Solunum Virüs Tehditleri Danışma Kurulu’ tarafından ‘endişe verici mutasyon’ olarak nitelendi. İkinci mutasyon ilk kez Liverpool’da ortaya çıkarken, ‘inceleme altındaki mutasyon’ olarak sınıflandırıldı.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.