DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İnsanların tepkisini çeken e-scooterlara hız limiti geldi

İnsanların tepkisini çeken e-scooterlara hız limiti geldi
16.11.2021
133
A+
A-

Türkiye’de de yoğun bir biçimde kullanılan ve özellikle yayaların büyük tepkisini çeken e-scooter’lara yönelik yeni bir karar Fransa’nın başkenti Paris’te alındı.

Kaldırımda hızla ilerleyen elektrikli scooterlar Paris yönetimini harekete geçirdi. Son dönemde sayıları hızla artan şirketlerin sunduğu kiralama yöntemine karşı hamle yapan Paris yönetimi 15.000 elektrikli scootera hız limiti getirdi.

Şehirde hizmet veren üç farklı şirket olduğunu açıklayan yetkililer bu şirketlerle anlaşma sağlandığını ve park, bahçe ve birçok sokakta elektrikli scooterların hız limiti saatte 10 kilometreye düşürüldü.

Olası bir kazanın önüne geçilmesi için bu kararın alındığı belirtilirken Paris’in dünyanın en kalabalık ve yoğun e-scooter şehri olduğu da belirtildi. Paris’te bu yılın ilk 9 ayında 2 kadın yaşamını yitirdi ve 329 kişi de e-scooter kazası geçirerek yaralandı.

E-scooterlara yüklenen yazılım ile belirli alanlarda scooterların hızı yavaşlatılacak. Şehirdeki parkların yanı sıra Louvre, les Halles ve Rue Montrogueil gibi bölgelerde scooterların hızının GPS verilerini alarak yavaşlatılacağı kaydedildi.

Şehirde hizmet veren Lime, Tier ve Dott isimli üç şirket, “Daha sürdürülebilir, sakin ve paylaşıma açık bir şehir için birlikte çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.