DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İspanya Başbakanı Sanchez’ın eşinde corona çıktı

İspanya Başbakanı Sanchez’ın eşinde corona çıktı
15.03.2020
216
A+
A-

Corona virüsü dünya siyasetini vurmaya devam ediyor. Kanada Başbakanı Trudeau’nun eşinin ardından bu kez İspanya’da Başbakan Pedro Sanchez’in eşi María Begoña Gómez Fernández’de corona virüsü tespit edildi.

Sözcü’de yer alan habere göre;Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra hızla yayılan ve dünya çapında bir krize yol açan corona virüsü paniği katlanarak büyüyor. Neredeyse görülmedik ülke kalmayan virüsle ilgili ardı ardına önlemler alınsa da, kötü haberler gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun eşi Sophie Grégoire Trudeau’ya corona virüsü teşhisi konulmasının ardından çift karantina altına alınmıştı.

Benzer bir haber bu kez İspanya’dan geldi. Başbakan Pedro Sanchez’in eşi María Begoña Gómez Fernández’e yapılan corona virüsü testleri pozitif çıktı. Başbakanlık kaynaklarından yapılan açıklamada çiftin durumunun iyi olduğu ve gözetim altında tutuldukları belirtildi.

EN ÇOK KAYIP VEREN DÖRDÜNCÜ ÜLKE

Virüsün Çin dışında en çok etkilediği ülkeler İtalya, İran ve İspanya olarak dikkat çekiyor. Avrupa’da salgının ortaya çıktığı ilk günlerde listede gerilerde yer alan İspanya, son günlerde Fransa’yı geçerek Avrupa’da virüsün en çok görüldüğü ikinci ülke oldu.

Dünya genelinde dördüncü sırada yer alan İspanya’da toplam ölü sayısı 196’ya yükseldi. Global anlamda bakıldığında ise worldometers’ın verilerine göre ölü sayısı 5 bin 839’a, toplam vaka ise 156 bine ulaştı.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.