DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Jetler Yemen’de Oteli Vurdu. En Az 35 Ölü Var

Jetler Yemen’de Oteli Vurdu. En Az 35 Ölü Var
23.08.2017
267
A+
A-

Suudi Arabistan, Yemen’de bir otele hava saldırısı düzenledi. Jetlerin vurduğu otelde en az 35 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Uluslararası haber ajanslarına yansıyan bilgilere göre Suudi Arabistan jetleri Yemen’in başkenti Sana’da bir otele hava saldırısı düzenledi. İlk gelen bilgilere göre hava saldırısında en az 35 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri uzun süredir Yemen’e operasyon düzenlerken son saldırıda bir otelin bombalanması uluslararası gündemin ilk sırasına oturdu.

SUUDİ ARABİSTAN YEMEN’DE OTELE SALDIRDI: 35 ÖLÜ

Reuters’ın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre Yemen’in başkenti Sana’da bir otele hava saldırısı gerçekleşti. Olayda en az 35 kişinin öldüğü bildiriliyor. 13 kişinin yaralandığı saldırının Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçakları tarafından gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

Yemen’de Şii Husi hareketi başkent Sana ve ülkenin kuzeyini kontrol ediyor.

SUUDİ ARABİSTAN’IN YEMEN SALDIRISINDA SON 24 SAATE 60 KİŞİ ÖLDÜ

Sosyal medya hesaplarında yayımlanan fotoğraflardaki dumanların da, bombardıman sonrasında yaşanan yangınlardan yükselen dumanlar olduğu belirtildi. Bazı sosyal medya hesaplarında ise, dün geceden bu yana süren bombardımanlarda en az 80 kişi öldü. Nasser Arrabyee adlı Twitter hesabında, 80 kişinin 20’si başkentin doğusunda, 50’si kuzeyde ve 10’u da batısındaki saldırılarda yaşamını yitirdi.

Ülkede, 2014’ten bu yana devam eden iç savaşta 10 bin kişinin hayatını kaybettiği ve milyonlarca insanın göçe zorlandığı tahmin ediliyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise uzun süredir Yemen’de operasyonlarını sürdürüyor.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.