DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kobe Bryant ve kızının ölümüyle ilgili şok detay ortaya çıktı! 15 dakikada…

Kobe Bryant ve kızının ölümüyle ilgili şok detay ortaya çıktı! 15 dakikada…
28.01.2020
241
A+
A-

Dünyaya basketbolu sevdiren NBA efsanesi ABD’li basketbol oyuncusu Kobe Bryant’ın ölümüyle ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Feci olayla ilgili milyonlarca insanın aklında pek çok soru var. İşte bugün ortaya çıkan bazı ayrıntılar…

Kobe Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gianna’nın ölümü ile sonuçlanan helikopter kazasına ait yeni detaylar ortaya çıktı.

Kobe’nin helikopteri olan N72EX’in pilotu Ara Zobayan, John Wayne Havalimanı’ndan 09.08’de kalkış yapmış; dakikalar sonra ise yoğun siste görüş açısı düşünce helikopter yönünü kaybetmişti.

9 KİŞİYLE TEPEYE ÇAKILDI

Burbank Havalimanı Kulesi ile iletişime geçerek kuleden VFR protokolüyle iniş izni isteyen Zobayan, Sikorsky S-76B tipi helikopter Pazar sabahı yerel saatle 09.45’te Los Angeles’ın batısındaki Calabasas şehrinde içerisindeki 9 kişiyle birlikte bir tepeye çakılmıştı.

AYLAR SÜRECEK

 ABD Ulusal Ulaştırma Emniyet Dairesi halka, olay günü bölgeden çekilen hava fotoğraflarını yollamaları çağrısı yaptı. Los Angeles Bölge Savcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, enkazdan 3 kişinin cesedinin çıkarıldığı ve incelenmesi için adli tıp kurumuna gönderildikleri belirtildi. Soruşturmayı yürütenlerin bir kanıt bulma amacıyla alanı 5 gün boyunca araştıracaklarını söyleyen yetkili, kazanın nedeninin belirlenmesinin aylar süreceğini kaydetti.

HOMENDY’DEN AÇIKLAMA GELDİ

 Kobe Bryant ve kızı Gianna’nın ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasıyla ilgili son dakika açıklaması Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Emniyet Dairesi üst düzey yetkilisi Jennifer Homendy’den geldi.

SEBEP NE?

Jennifer Homendy, Kobe Bryant ve kızı Gianna’nın ölümüyle sonuçlanan helikopter kazası hakkında, “İnsan hatası, çevre şartları ve arıza gibi ihtimaller üzerine duruyoruz fakat hava durumu bunların küçük bir parçasını oluşturuyor.” dedi.

BULUT TABAKASINA GİRMEMEK İÇİN

 Kobe Bryant’ın ve kızı Gianna’nın yedi kişiyle birlikte hayatını kaybetmesine yol açan helikopter kazasının nedenini araştıran Amerikalı yetkililer, pilotun kazadan hemen önce bir bulut tabakasına girmemek için helikopterin irtifasını artırdığını açıkladılar.

‘KAZA ALANI HARAP HALDE’

 Yetkili, pilotun meteorolojik koşullar nedeniyle alçaktan uçuş yapılmasını mümkün kılan ‘görerek uçuş kuralları’ izni talep ettiğini de söyledi. Kazadan sağ kurtulma ihtimalinin olup olmadığı sorusuna, “Kaza alanı oldukça harap bir halde” şeklinde yanıt verdi.

SADECE 15 DAKİKA

Kaliforniya’da Pazar günü oldukça yoğun bir sis olduğu belirtilirken Kobe’nin hayatını kaybettiği kazada helikopterle yalnızca 15 dakika yolculuk yapacağı ortaya çıktı…

ÜNLÜLER ŞEHİR TRAFİĞİNDEN KAÇMAK İÇİN TERCİH EDİYOR

 Bryant’ın yanı sıra Los Angeles yakınlarında yaşayan ünlüler, şehrin trafiğinden kaçmak için helikopter tercih edebiliyor. Pilot ve uçuş eğitmeni Philippe Lesourd, “Bunun gibi bir araç (Sikorsky S-76) kiralamanın bedeli saatte 4 bin dolar. Pilotun da yılda en az 100 bin dolar kazanıyor olası lazım” diyor ve ekliyor:

KIZLARI İÇİN…

Bryant’ın özel helikopter kullanmaya 2006 yılında başladığı biliniyor. Fransız haber ajansı AFP’ye göre, Bryant sabahları kızlarını arabayla okula bıraktıktan sonra, antrenman için yaklaşık 65 kilometre uzaklıktaki LA Lakers’ın stadyumuna helikopterle uçuyor ve ardından onları okuldan almak için yaşadığı Newport Beach’e dönüyordu.

2 SAAT, 15 DAKİKAYA İNİYORDU

 Yolculuk helikopterle 15 dakika sürüyordu, aynı yolu yoğun saatlerde arabayla gitmeye kalsa bu 2 saati buluyordu.

‘BİR YOLUNU BULMALIYIM’

Bryant bir keresinde, “Bu meslekte ailemle geçirdiğim vakitten vazgeçmeden gelişmenin bir yolunu bulmalıyım” demişti.

600 milyon dolar serveti olduğu tahmin edilen basketbol efsanesi, 2016’da emekliye ayrıldıktan sonra da seyahatleri için helikopter ve pilot kiralamaya devam etti. Kaza geçirdiği sabah her zaman kullandığı helikopterin içerisindeydi. (BBC Türkçe)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.