DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kurt katili ayağa kaldırdı…

Kurt katili ayağa kaldırdı…
14.07.2018
273
A+
A-

Kurt öldürmenin suç olduğu Almanya’da, silahla vurularak öldürülen bir kurt, karnına beton ağırlık bağlanıp göle atıldı. Hayvan koruma örgütleri, katilin bulunabilmesi için 10 bin euro ödül verileceğini duyurdu.

Alman Kurtları Koruma Derneği, Saksonya eyaletinde bir kurt katilinin yakalanmasını sağlamak için 10 bin euro ödül verileceğini açıkladı. Almanya’nın Bautzen kenti yakınlarındaki bir gölde 10 Haziran’da ölü bir kurt bulunmuştu.

Berlin’deki bir doğal hayatı koruma enstitüsünde yapılan inceleme sonucunda, 1 yaşındaki dişi kurdun göğsünden vurularak öldürüldüğü, ardından bir iple karnına beton ağırlık bağlanarak göle atıldığı belirlenmişti.

Kurtları Koruma Derneği Başkanı Brigitte Sommer, “Bu olay, canavar olanın kurt değil, insan olduğunu bir kez daha kanıtladı” açıklamasını yaptı. Sommer, konan para ödülünün herhangi bir bilgiye sahip kişilerin ‘dilini çözeceğini’ umduklarını söyledi.

Kurtlar hem Avrupa Birliği hem de Alman yasaları tarafından koruma altında bulunuyor ve öldürülmeleri suç teşkil ediyor. Bautzen yerel yönetimi, kurdun öldürülmesinin bir suç olduğunu açıklarken, Saksonya Eyalet Kriminal Dairesi de soruşturma başlattı.

Alman yasalarına göre, yabani bir kurdu öldüren kişi binlerce euro para cezasına, hatta belli durumlarda 5 yıla varan hapis cezalarına çarptırılabiliyor.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.