DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Macron ve Lula’nın “düğün albümüne benzetilen” fotoğrafları viral oldu!

Macron ve Lula’nın “düğün albümüne benzetilen” fotoğrafları viral oldu!
29.03.2024
14
A+
A-

Fransa lideri Macron’un Brezilya ziyaretinde Lula’yla el ele ormanda yürüyüp teknede selfie çektirdiği, sık sık sarılıp gülümsediği anlar basında dalga konusu oldu. Macron da esprilere La La Land film afişiyle yanıt verdi.

Brezilya’yı ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Brezilya lideri Luiz Inácio Lula da Silva’yla samimiyeti medyanın ilgisini çekince iki liderden haberlere esprili bir yorum geldi.

Macron ve Lula’nın Amazon ormanlarında el ele yürüdüğü, güneşin altında teknede gülümsediği, selfie çektiği ve sık sık sarıldığı fotoğraflar, Brezilya basınında “düğün albümü” diye nitelenerek dalga konusu oldu.

Bu esprilere sosyal medyadan katılan Macron da, Lula’yla el ele bir fotoğrafını “La La Land” (Aşıklar Şehri) film afişi olarak paylaştı.

Ryan Gosling ve Emma Stone’un başrolünü paylaştığı romantik filme göndermede bulunan Macron, “Birileri görüntülerimizi evliliğe benzetmiş. Bu bir evlilikti: Fransa Brezilya’yı, Brezilya Fransa’yı seviyor” notunu Lula’yı da etikeleyip paylaştı.

Fransa liderinin çok samimi bir havada geçen Brezilya ziyaretinde Güney Amerika ülkelerinin ticaret örgütü olan Mercosur’u sert dille eleştirmesi ise dikkat çekti.

Macron, Lula yönetiminin de desteklediği Mercosur’un iklim değişikliğini hiçe saydığını ve “modası geçmiş bir yapı” olduğunu savundu.

Sozcu.com.tr


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.