DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mevlüt Çavuşoğlu Arakan İçin Dünyaya Çağrı Yaptı

Mevlüt Çavuşoğlu Arakan İçin Dünyaya Çağrı Yaptı
29.08.2017
265
A+
A-

Arakan’da müslümanlara yapılan zulümlere karşı açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arakan için dünyaya çağrı yaptı ve bölge ülkelerine büyük görev düştüğünü söyledi. Uzun yıllardır Arakan’da müslümanlara karşı yapılan zulüm ve baskılara Türkiye’den tepki yükselmeye devam ediyor. Son olarak açıklama yapan Mevlüt Çavuşoğlı Arakan için çağrı yaptı. Arakan’da müslümanların katledilmesi ile ilgili konuşan Çavuşoğlu, zulmü şiddetle kınadıklarını belirterek dünya ülkelerinin harekete geçmesi ile temas halinde olduklarını söyledi.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU ARAKAN AÇIKLAMASI YAPTI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Maldivler Dışişleri Bakanı Mohamed Asim ile görüştü. Dışişleri Resmi Konut’ta gerçekleştirilen görüşmenin ardından mevkidaşı Mohamed Asim ile ortak basın toplantısı düzenledi.Toplantıda Arakanlı Müslümanların katledilmesiyle ilgili konuşan ve bölge ülkelerine çağrı yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaşananların utanç verici olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin gerekeni yapacağını belirten Çavuşoğlu’nun açıklamalarını satır başları şöyle: Bu zulmü şiddetle kınıyoruz.Tüm dünya ile temastayız.Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız süreci bizzat takip ediyor. BM nezdinde temaslarımız sürüyor.Arakan için İİT ülkeleri ile temasa geçtik.Bölge ülkelerini büyük görev düşüyor. Bölge ülkelerinin çözüm üretmesi gerekiyor. Esas olan sorunu temelden çözmektir. Yaşananlar utanç verici. Türkiye olarak üzerimize düşeni yapacağız. Oradaki Dışişleri Bakan Yardımcı ile arkadaşlarımız temasa geçtiler.

MYNMAR ARAKAN İÇİN ADIM ATMALI

Kendi fikirlerimizi söyledik. Görüştüğüm herkesle yaptığımız görüşmelerde bu sorunu toptan çözmemiz gerektiğini ve her türlü desteği vereceğimizi söyledik. Onlara kalkınma yardımı yapacağımızı söyledik. Fakat oradaki ırkçı gruplar arasında dini liderler var. Artık köklü bir çözüm bulmamız lazım. Tüm dünyanın bu konuya duyarlı olması lazım. İslam dünyasının da duyarlı olması lazım. Bu konuda sessiz kalmayalım. Gerekli uyarıları da yapalım. Bütün kurumlar somut adım atmalı ki oradaki arkadaşlarımız artık sorun yaşamasın. Myanmar yönetiminin de orada gerekli adımları atması gerekiyor.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.