DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Omicron vakaları artınca hastane sokağa taştı

Omicron vakaları artınca hastane sokağa taştı
18.02.2022
140
A+
A-

Corona virüsü salgınına karşı çok sıkı önlemler alarak bir başarı hikayesi yaratan Hong Kong’ta Omicron varyantıyla birlikte vaka ve ölüm sayılarının artmasıyla birlikte hastanelerde doluluk rekor seviyelere ulaştı. Yetkililer bazı hastanelerde hastaları sokakta tedavi etmeye başladı.

Corona virüsü salgınının başladığı günden beri çok sıkı önlemler alarak hastalığı uzak tutmayı başaran Hong Kong’ta Omicron varyantının hızla yayılmasıyla birlikte durum endişe verici seviyelere ulaştı…

Çin’e bağlı Hong Kong’ta dün 6116 insanda Covid-19 vakası tespit edildi. Bölgede henüz 17 Covid-19 hastası yoğun bakımda tedavi altına alınırken hastaneler üzerinde yoğun bir baskı hissedilmeye başlandı.

Hastanelerde yer olmaması sebebiyle sedyede tedavi altında olan yaşlı hastalar sokaklara taşarken, acil serviste de çok büyük bir yoğunluk olduğu açıklandı.

Yetkililer şu an hastaların büyük çoğunluğunun süreci hafif geçirdiğini belirtirken buna karşılık hastanelerde büyük bir yoğunluk olduğu da kayıtlara geçti.

Öte yandan ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg’e konuşan üst düzey bir yetkili çok net bir şekilde sağlık sisteminin baskı altında olduğunu söyledi.

Hong Kong lideri Carrie Lam’ın danışmanları arasında yer alan Bernard Chan, “Omicron varyantı her şeyi değiştirdi. Virüs o kadar hızlı yayıldı ki, planlarımızın uygulanmasına rağmen bizi çok büyük bir baskı altında bıraktı” dedi.

AMBULANSTA BEKLİYORLAR

Bölgede sağlık çalışanlarına çocuk ve yaşlılara öncelik verilmesi için talimat verildiği belirtilirken, hastane dışında da “hastane içinde yatak bekleyen hastalar” için çadırların kurulduğu görüldü.

Öte yandan Hong Kong’ta ambulans hizmetinin de aksadığı ortaya çıktı. Bunun sebebi olarak da potansiyel olarak Covid-19 hastası olan kişilerin hastanede yer kalmadığı için ambulanslarda beklemesi gösterildi.

SOZCU.COM.TR


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.