DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Omicron varyantı bilinenden önce ortaya çıkmış

Omicron varyantı bilinenden önce ortaya çıkmış
01.12.2021
133
A+
A-

Tüm dünyayı alarma geçiren Omicron varyantı ile ilgili çok kritik bir açıklama yapıldı. Nijerya, Omicron varyantının bilinenden çok daha önce ortaya çıktığını saptadıklarını açıkladı.

İlk kez Güney Afrika’da ortaya çıkan ve tüm dünyaya alarma geçiren Omicron varyantı ile ilgili korkutucu detaylar ortaya çıktı. Nijerya’dan bugün yapılan açıklamada, ilk Omicron vakasının Güney Afrika’da bildirilmeden haftalar önce ortaya çıktığı öne sürüldü.

Reuters’ın haberine göre, Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC) yaptığı açıklamada, “Nijerya’ya geçmiş aylarda seyahat edenlere ait teyit edilen vakalara baktığımızda, Ekim ayında toplanan örnekler arasında Omicron varyantına rastlandı” ifadeleri kullanıldı. NCDC, seyahat eden kişinin kimliği ve uyruğu hakkında ise bilgi vermedi.

İLK KEZ EKİM AYINDA RASTLANMIŞ

Böylelikle, bir haftadır etkisini gösteren varyantın, aslında Ekim ayında Afrika’da ortaya çıktığı belirlendi.

İlk olarak geçtiğimiz hafta Afrika’da ortaya çıkan Omicron varyantı kısa sürede tüm dünyaya yayılırken, birçok ülke de yeni kısıtlamaları devreye soktu. NCDC de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Omicron varyantının yüksek bulaşma hızına sahip olması nedeniyle topluluklar arasında yayılımını engellemek için yeni önlemler devreye sokmak zorunludur” ifadelerinde bulundu.

TÜRKİYE’DE OMİCRON VAKASI YOK

Güney Afrika’da da vaka sayılarında patlama yaşanıyor. Ülkede vaka sayılarının bir haftada yüzde 403 oranında arttığı belirtildi.

Türkiye’de yapılan son resmi açıklamaya göre Omicron varyantına rastlanmadı. Ancak birçok Avrupa ülkesi, Kanada, Japonya ve Avustralya’da Omicron varyantına rastlanırken, yeni kısıtlamalar devreye sokuldu.

SOZCU.COM.TR


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.