DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sosyal medya bu anneyi konuşuyor!

Sosyal medya bu anneyi konuşuyor!
26.11.2019
224
A+
A-

ABD’de nadir görülen bir kromozom bozukluğu nedeniyle oğlu sadece 3 saat yaşayan bir anne, 63 gün boyunca biriktirdiği sütünü bağışladı.

Wisconsin eyaletinde yaşayan Sierra Strangfeld, hamileliğinin 20’nci haftasında bebeğinde “trizomi 18” sendromu olduğunu öğrendi.

Strangfeld ve eşi, doğduktan sonra uzun süre yaşama ihtimali olmadığını öğrendikleri bebeklerini aldırmamaya karar verdi.

Doğuma 2 ay kala, bebeğin ölme riskinin belirmesi üzerine Starngeld sezaryene alındı. Samuel adı verilen bebek 650 gram olarak dünyaya gelirken, 3 saat sonra ise hayatını kaybetti.

BBC’nin aktardığına göre 18 aylık bir kızı bulunan Strangfeld, “Bebeği aldırmayı hiç düşünmedik. Bize bahşedilen bu değerli hediyeyi, tüm bebekler gibi en iyi şekilde karşılamak istedik” dedi.

Strangeld, Samuel’in ölümünden sonra 14 kilo süt biriktirerek, “NICU” adlı anne sütü bankasına bağışladı.

Strangfeld’in bağışladığı sütler.

Sierra Strangfeld bağışıyla ilgili olarak, “Samuel’in ölümünü engellemek için yapabilecek bir şeyimiz yoktu. Ama elimizden gelen bir şeyler de var” dedi ve “trizomi 18” için bir vakıf kurmak istediğini söyledi.

Strangfeld’in bu davranışı sosyal medyada büyük takdir topladı.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.