DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tatil beldesinde yapılan kına dövme çocuğu bu hale getirdi

Tatil beldesinde yapılan kına dövme çocuğu bu hale getirdi
06.08.2018
293
A+
A-

İngiliz ailenin Fas seyahati kabusla noktalandı. Ailenin küçük çocukları kınadan dövme yaptırdı. Fakat kına boyası içerisindeki kimyasal çocuğun kolunda şişme ve kabarmaya sebep oldu.

Turistik beldelerde yapılan kına dövmeler bir ailenin tatilini zehir etti… Fas’ta tatile giden Feeney ailesinin tatili kına dövmesi yüzünden kabusa döndü. Geçen hafta Fas’a tatile giden ailenin iki küçük çocuğu kollarına siyah kınadan dövme istedi.

Çocuklarının bu isteğini kabul eden Toni Feeney, çocukları yakınlardaki bir dövmeciye götürdü. 30 yaşındaki Feeney, “Çocuklardan biri Örümcek Adam ağı diğeri de ejderha dövmesi istedi. Bunun zararsız olacağını düşünüyorduk” dedi. Fakat boyanın etkisi ertesi gün ortaya çıktı. Feeney’nin çocuklarının kolları şişmeye başladı. Kına dövme içerisinde bulunan PPD isimli kimyasala tepki gösteren çocuklar hastaneye kaldırıldı.


Geçici dövmenin çocukların vücudunu yaktığı ifade edildi.

Çocuklarının fotoğrafını Facebook üzerinden paylaşan Feeney, “Diğer aileleri uyarmak için bu fotoğrafları yükledim. Siyah kınadaki kimyasal oranı çok yüksek. Keşke çocuklara dövme yaptırmasaydım, şu an vücutlarında yanık oluştu ve çocukların tedavi süreci çok yavaş ilerliyor” dedi.

İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden The Sun’a konuşan yetkililer, “Kına dövme ve geçici dövme adı altında yapılan dövmeler genelde çok yüksek oranda kimyasal boya ile yapılıyor. Boyanın ciltte daha uzun süre kalması için daha çok kimyasal kullanıyorlar” ifadesini kullandı.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.