DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Twitter Yahudilerden özür diledi

Twitter Yahudilerden özür diledi
07.11.2018
251
A+
A-

“Tüm Yahudileri Öldürün” ifadesi Twitter’da geçtiğimiz cuma günü 6 binden fazla Retweet alıp trend olunca sosyal medya devi ifadeyi sildi ve resmi bir açıklama ile özür diledi.

Söz konusu Twitter paylaşımlarının Brooklyn Sinagoguna aynı ifadeyi içeren duvar yazısı ile yapılan saldırı sonrası gelmesi dikkat çekti.

Yahudi cemaatinin yayın organı Şalom’un haberine göre sinagoga yapılan duvar yazısı saldırısı sonrası da Komedyen Ilana Glazer tarafından binada yapılması planlanan siyasi toplantı iptal edilmişti.

Şalom’un haberine göre Twitter’dan yapılan açıklamaya göre, olayın medya tarafından kapsamlı bir şekilde internet ortamına taşınması ve akabinde takipçilerin ilgisi, Twitter trend algoritmasının elektronik olarak “Tüm Yahudileri Öldürün” ifadesini sol kolonda trending topic olarak görüntülemesine yol açtı.

Yaklaşık olarak 10 dakika Trending Topic olan ifade sonrası Twitter’ın resmi açıklaması şu şekilde oldu:

“Bu teknik bir hata sonucu oldu. O ifadenin TT olmaması gerekiyordu. Medyanın ilgisi ve kullanıcıların antisemitizmi eleştirirken ifadeyi kullanmaları buna neden oldu. Twitter olarak hata için özür dileriz.”(Cumhuriyet)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.