DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Uyuşturucu satışına göz yuman fast food devine dava açıldı

Uyuşturucu satışına göz yuman fast food devine dava açıldı
20.03.2024
52
A+
A-

1954 yılında Miami’de kurulan ve Türkiye de dahil birçok ülkede on binlerce şubesi bulunan bir fast food zinciri New York’ta bir dava şokuyla sarsıldı.

ABD’nin en kozmopolit kentlerinden biri olan New York’ta hizmet veren bir fast food zincirine bölgede yaşayan bir vatandaş tarafından dava açıldı…

1954’te ABD’de kurulan ve Türkiye de dahil birçok ülkede on binlerce şubesi bulunan fast food zincirinin Manhattan’daki Fulton Caddesi’nde bulunan restoranında uyuşturucu ticareti yapılmasına göz yumulduğunu iddia eden bölge sakini Kevin Kaufman, 15 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde, “Profesyonel uyuşturucu satıcıları, güpegündüz markanın 106 Fulton Caddesi’ndeki mağazası önünde uyuşturucu satıyor” derken bu durumun mahalledeki yaşamı kabusa çevirdiğine dikakt çekildi. Kaufman, “Mağaza yöneticilerinin bu tehlikeli durumun farkında olmaması imkansız” dedi. Kaufman’ın açtığı dava dilekçesinde, “Fulton Caddesi’ndeki restoran şehri uyuşturucu tacirleri için açık hava uyuşturucu pazarına çevirdi ve operasyonun merkezi de restoran” ifadesi yer aldı.

Mahallede gayrimenkulü de bulunan Kaufman’ın iddialarıyla ilgili olarak markadan bir açıklama geldi. Fast food zincirinin sözcüsü, “Aktif davalar hakkında yorum yapmamakla birlikte, yerel kolluk kuvvetlerinin desteğiyle bu durumu ele almak için en iyi eylem planını belirlemek üzere bu yerin işletmecisi (franchise sahibi) ile temas halindeyiz” dedi.

İŞLETMECİ: GİDİN POLİSLE KONUŞUN

İsminin Lalmir Sultanzada olduğu öğrenilen işletme sahibi ise bu durumdan bıktığını dile getirdi… Sultanzada, “Ben de bu sorunla mücadele ediyorum. Etrafta dolaşıyorlar, dükkanların içindeki her şeyi fırlatıyorlar. Birkaç kez müdürlerimden birine vurdular” dedi. Sultanzada, “uyuşturucu satanın” kendisi olmadığını söyledi. Sultanzada, bu konuda kendisiyle iletişime geçen basın mensuplarına ise, “Gidin hükümetle konuşun, polislerle konuşun, belediye başkanıyla konuşun, valiyle konuşun” dedi.

Uyuşturucu tacirlerinin aylardır bölgeyi terörize ettiğine dikkat çekilirken mahallede yaşayanların evlerinden çıkmaya bile korktuğunu ve evlerin değerinin düştüğü belirtildi.

Geçen yılın ekim ayında New York’taki polis yetkilileri bölgedeki sorunun farkında olduklarını açıklamıştı. Polis sözcüsü, “Fultan Caddesi şimdi kriz içindeki bir mahalle konumunda. Buradaki sorunun farkındayız” dedi.

Sozcu.com.tr


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.