DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Vaka sayısı bir günde fırladı

Vaka sayısı bir günde fırladı
25.01.2021
157
A+
A-

Corona virüsü salgınının çıkış noktası olarak bilinen Çin’de salgın aylar sonra tekrar hortladı… En son 2020 yılının Mart ayında ciddi vaka tespit edilen Çin’de dün 124 vaka tespit edildiği belirlendi.

Sözcü’yer alan habere göre;2019 yılının son haftalarında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve çok kısa bir süre içerisinde küresel bir pandemi halini alan corona virüsü bitmek bilmiyor…

Salgına karşı çok sıkı önlemler alan ve sert yasaklar ve kısıtlamalar ile birlikte pandemiyi durdurmayı başaran Çin’de korkulan oldu… Reuters haber ajansı Çin’de salgının tekrar ortaya çıktığını ve hız kazandığını duyurdu.

“EN YÜKSEK SEVİYEDE”

Resmi makamlardan gelen verilere göre ülke genelindeki vaka sayısı 124’e çıktı. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada bu artışın Mart 2020’den beri en yüksek seviye olduğu kaydedildi.

117 yerel kaynaklı enfeksiyonun 67’sinin Cilin’de görüldüğü açıklanırken, Heilongcian’da 35 yeni vaka ve Hebei’de de 11 yeni vaka tespit edildiği duyuruldu.

Resmi verilere göre Çin’de 89.115 vaka bulunurken salgının başladığı günden beri Covid-19’a bağlı sebeplerle 4.635 insan yaşamını yitirdi.

GIDA VE İLAÇ TEMİNİ YOK

Öte yandan ülkenin kuzeydoğusundaki Cilin yakınlarındaki 2 milyon nüfuslu Tonghua’da bir skandal ortaya çıktı… 18 Ocak’tan beri tecrit altında olan Tonghua’da yaşayanlar gıda ve ilaç temin edemediklerini sosyal medyadan duyurdu.

Uluslararası kamuoyu bu konuya geniş yer verirken, Tonghua’da görevli yetkililer özür dileyerek bu sorunu çözmek için girişime başladıklarını açıkladı.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.