DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Benzine bir zam daha geliyor!

Benzine bir zam daha geliyor!
07.11.2017
261
A+
A-

Petrol ve dolarda yaşanan yukarı hareket nedeniyle benzin fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor. Son dakika olarak gelen habere göre; zammın perşembe veya cuma günü gelmesi beklenirken söz konusu artışın miktarı konusunda bir açıklama yapılmadı.

PETROL ÜRÜNLERİ İŞVERENLER SENDİKASI BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI!

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası’nın  (PÜİS) internet sitesinde yer alan bilgiye göre benzine bir zam daha geliyor. Sendika tarafından yapılan açıklamada, “7-8 Kasım 2017 tarihlerinde motorinde fiyat değişikliği beklenmiyor. Benzin grubunda ise perşembe veya cuma gününden geçerli olmak üzere fiyat artışı beklenmektedir” ifadeleri kullanıldı. Artışın miktarı konusunda bir rakam verilmedi.

BENZİN 5.50, MOTORİN 4.93

Yapılan son zamların ardından İstanbul’da benzin litre fiyatı 5,38 TL’den, 5,50 TL’ye, motorin litre fiyatı ise 4,76 TL’den, 4,93 TL’ye çıkmıştı. Ankara’da ise benzin litre fiyatı 5,41 TL’den 5,53 TL’ye, motorin  litre fiyatı ise 4,76 TL’den 4,93 TL’ye yükselmişti. İzmir’de ise benzin litre fiyatı 5,37 TL’den 5,49 TL’ye, motorin litre fiyatı ise 4,79 TL’den 4,96 TL’ye çıkmıştı.

MOTORİNDE VERGİ YÜKÜ YÜZDE 66

İstanbul’da bir vatandaş satın aldığı bir litre motorin için (4.93 TL) 3.25 TL vergi ödeyecek. İngiltere motorinden dünyada en fazla vergi alan ülke. (yüzde 69.95) Onu Hollanda ve İsveç izliyor. Türkiye yüzde 66.22’lik vergi yükü ile motorinde en fazla vergi yüküne sahip 8. ülke. Benzinde ise vergi yükü yüzde 60 civarında.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.