DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

‘Evimize en yakın işe yerleşmek istiyoruz’

‘Evimize en yakın işe yerleşmek istiyoruz’
11.11.2017
298
A+
A-

Hükümetin eve yakın okul en güzel okul’ politikasıyla birlikte liselerde yeni dönem başladı. İş arayanlar da sosyal medya paylaşımlarında evlerine en yakın işe yerleştirilmek istediklerini söylüyorlar.

Yeni liselere giriş sınavı sistemiyle birlikte çocuklardan evlerine en yakın okula gitmeleri istendi. Eğitim kalitesiyle öne çıkan liseler ise sınavla öğrenci almaya devam edecek.

Kasım ayında haziran ayında hangi sınava gireceğini öğrenen öğrencilerin bu yıl işleri oldukça zor.

Sosyal medyadan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a tepkiler yağarken bir Twitter kullanıcısının yaptığı yorum interneti salladı.

Vatandaş bu yoruma verdiği destekte evine en yakın işe gitmek istediğini belirtti. Hatta KPSS gibi sınavlarda güç bela kazanılan memuriyetlerin eve yakın olma kıstasına göre dağıtılması istendi.

Geçen yıl 3.5 milyon adayla rekor katılıma ulaşan KPSS ile herkesi evine yakın işe yerleştirmek mümkün gözükmüyor. Öyle ki devlet 2018 yılında 74 bin personel almayı planlıyor. 3.5 milyon kişi ise sınava girerek memur olma peşinde.

Yine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın haziran ayında açıkladığı rakamlara göre Türkiye’de 436 bin 291 öğretmen atama bekliyor. Onlar da evine yakın okula gitmek istediklerini söylesek yanlış olmaz. Ama evlerinden 600 kilometre uzağa atansalar bile iş sahibi oldukları için gözleri yaşlı bir şekilde iş sahibi oldukları için seviniyorlar.

İŞ ARAMAYANI KABUL ETMİYOR

TÜİK’in rakamlarına göre Türkiye’de Haziran-Temmuz-Ağustos aylarını kapsayan Temmuz döneminde 3 milyon 443 kişi işsiz. Fakat TÜİK vatandaş ‘iş aramadığını’ söylerse onu işsiz kabul etmiyor. Devlet nezdinde işsiz kabul edilmek için son üç ayda iş arıyor olmak gerekiyor.

982 BİN DİPLOMALI İŞSİZ!

Bu kıstasları ortadan kaldırdığımızda ise işsiz sayısı 7 milyonu aşıyor. DİSK-AR’ın araştırmasına göre, üniversite mezunu işsizlik oranının toplam işsizlik içinde yüzde 13.9 olduğu öngörülürken, 982 bin genç ellerinde diplomaları ile iş arıyor. Üniversite mezunu işsiz gençler de evlerine en yakın şirkette iş bulmak istiyor.

ETİKETLER: ,

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.