DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hastanelerden kesilen katkı payı ücretleri sıfırlanıyor

Hastanelerden kesilen katkı payı ücretleri sıfırlanıyor
04.12.2017
244
A+
A-

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan katkı paylarının düşeceği yönünde açıklama yaptı, Bakan Demircan’ın bu açıklaması emeklilerle birlikte tüm vatandaşları da ilgilendiriyor.

Emeklilerimiz hastanelere gittikleri zaman hastanenin özelliğine göre katkı payı ile karşılaşıyor. Bu katkı payları ve ilaç paraları emeklilerin maaşlarından kesiliyor. Geçtiğimiz cumartesi günü bu köşeden konuyu anlatmış ve bu katkı paylarının alınmaması yönünde bir çalışma başlatıldığını yazmıştık. Kamu ve özel hastane ayrımı yapılmadan bu katkı paylarının kaldırılması gerektiğini de yazımızda işlemiştik.

EMEKLİLERLE BERABER TÜM VATANDAŞLARI İLGİLENDİRİYOR

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan geçtiğimiz gün bir açıklama yaparak katkı paylarının düşürülmesi yönünde bir çalışma başlattıklarını söyledi. Bakan Demircan “Vatandaşın katkı payı yükünü azaltacağız” müjdesini de verdi. Demircan, önümüzdeki günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bir araya geleceklerini belirterek, “SUT (Sağlık Uygulama Tebliği) aslında Çalışma Bakanlığı yani SGK’nın konusu ama birlikte çalışacağız. Bizim SUT’taki yeni ücretlerin yenilenmesi konusunda katkımız olacak. Esas sıkıntının bir kaynağı o; katkı payı ücretlerinin sınırlandırılması dahil” dedi. Bakan Demircan’ın bu açıklaması emeklilerle birlikte tüm vatandaşları da ilgilendiriyor.

KAÇ LİRA KESİLİYOR

Halen devlet hastanelerine giden emeklilerin maaşından 6 lira muayene katılım payı kesiliyor. Bu tutar eğitim ve araştırma hastanelerinde 7, üniversite hastanelerinde 8 lira. Eğer gidilen özel hastane ise katılım payı kesintisi daha da yüksek. Burada hastaneye göre 40-50 liraları buluyor. Doktor ilaç yazdığında (raporlu olanlar hariç) yüzde 10 oranında ilaç katılım payı yine maaşlardan kesiliyor. İlaçlardan da reçete katılım payı parası alınıyor. 3 kutu ilaca kadar 3 lira, üstü ise kutu başına 1 lira (Yeni Asır)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.