DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kumaş Laminasyon Özellikleri

Kumaş Laminasyon Özellikleri
27.09.2019
242
A+
A-

Tekstil ürünlerinin sahip olması istenen özellikler laminasyon işlemi ile kazandırılmaktadır. Özellik ile kullanım ömrü ve dayanıklılık aranan özelliklerin başında gelmektedir. Kumaş laminasyon işlemi ile dayanıklılığı arttırılarak aşınma ve yıpranmaların önlemektedir. Bu da kullanım ömrünü arttırmaktadır. Kumaşlara su geçirmez özelliğe sahip olması sağlanmaktadır. Laminasyon ürünleri hangi işlemi yapacağınıza göre uygun laminasyon makineleri ile yapılmaktadır.

Kumaş Laminasyon Kullanım Alanları

Kumaş laminasyon yöntemi ile üretilen kumaşlar sünger arabalardaki koltuk döşemesi, kıyafet üretimi, ayakkabı üretimi gibi alanlarda tekstil ürünleri hazırlanmasında kullanılır.

Arabalarda kullanılan laminasyon ürünleri bagaj, tavan, iç kaplamada kullanılmaktadır. Bu laminasyon türü ürünü seçilme nedeni su geçirmez olması, yanmaz olması ve araba dizaynında estetik olarak güzel görünmesini sağladığı için tercih edilir.

Ayakkabılarımızın yağmur suyu, kar suyunu, rüzgarı geçirmesini istemeyiz. Bunun için ayakkabılara laminasyon tekniği uygulanmaktadır. Laminasyon yapılan ayakkabılar yumuşak bir taban yapısına sahip olmaktadır.  Spor ayakkabı, terlik, botlarda hem dayanıklı hem de suyu geçirmez bir yapıya sahip olması sağlanabilmektedir. Bunların yanında sünger kumaş ve gömlek kumaşlarının üretilmesinde de kullanılmaktadır. Kullanım alanları hakkında bilgi almak üzere https://www.teknolamlaminasyon.com.tr/kumas-laminasyon sayfası sizleri bekliyor.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.