DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tapu İşlemleri İnternetten Yapılacak. Web-Tapu Hizmette

Tapu İşlemleri İnternetten Yapılacak. Web-Tapu Hizmette
29.08.2017
302
A+
A-

Tapu işlemlerinde yaşanan yoğunluğu gidermek isteyen bakanlık internetten tapu alım satımı yapılmasının sağlayan Web-Tapu hizmetini devreye aldı. Web Tapu hizmeti ile artık tapu sahipleri tapu müdürlüklerine gitmek zorunda kalmadan tapu işlemlerini internet üzerinden yönetebilecek. Tapu alım satım başvuru işlemleri internet üzerinden yapılırken, sadece imza atmak için tapu müdürlüklerine gidilecek. Yeni sistemi ile tapu müdürlüklerinde oluşan yoğunluğun önüne geçilmesi bekleniliyor.

İNTERNETTEN TAPU İŞLEMLERİ YAPILABİLECEK

Çevre Bakanlığı tapu işlemlerini hızlandıracak bir adım attı. Artık tapu sahipleri mülkleri tapu müdürlüklerine gitmeden yönetebilecek. Bu kapsamda web-tapu sistemi açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tapu işlemlerini hızlandırmak için önemli bir adım attı. Artık sahipleri taşınmazlarını tapu müdürlüklerine gitmeden yönetebilecek. Sistemle dolandırıcılık ve sahtecilik girişimlerinin de önüne geçilmesi hedefleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu sahiplerinin taşınmazlarını tapu müdürlüklerine gitmeden internet üzerinden yönetebileceği bir sistem olan web-tapu sistemini hayata geçirdi.

WEB TAPU HİZMETİ DEVREYE GİRDİ

E-devlet kimlik doğrulama sistemiyle birlikte kullanılabilecek uygulamada vatandaşlar taşınmazlarına ait bilgileri görüntüleyip, gerektiğinde karşı tarafın da görüntüleyebilmesi için yetki verebilecek. Tapu sahibi, devir işlemleri öncesinde başvurularını web tapu aracılığıyla yaparak tapu müdürlüğüne gitmeden işlem sürecini başlatabilecek. Sistemin vatandaşların hayatına getireceği bir diğer yenilik de dolandırıcılık ve sahtecilik girişimlerine karşı alınacak önlemler olacak.Bu çerçevede, sistem sayesinde tapu sahipleri, web-tapu ile taşınmazları üzerinde işlem yapılmamasına yönelik beyanda bulunabilecek.

TAPU İŞLEMLERİ SMS’LE BİLGİLENDİRİLECEK

Tapu sahipleri söz konusu sistem üzerinden yapacağı işlemlerin her aşamasında SMS ile bilgilendirilecek.

TAPU HARÇ ÖDEME ONLİNE YAPILACAK

Uygulamayla tapu sahipleri, elektronik ortamda belgelerini göndererek başvuru yapma, tüm bilgileri SMS ile alabilme, başvurusunu işlem sorgulama aracılığıyla öğrenme ve harç-döner sermaye bedelini online olarak ödeme işlemlerini gerçekleştirebilecek


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.