DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tapu’da Yeni Sistem. Web Tapu Hizmete Başladı

Tapu’da Yeni Sistem. Web Tapu Hizmete Başladı
26.09.2017
274
A+
A-

Tapu işlemlerinde yaşanan sıkıntıları gidermek için uzun süredir üzerinde çalışılan web tapu hizmet vermeye başladı. Tapu alım satım işlemlerinde yaşanan zaman kaybının giderilmesini amaçlayan web tapu hizmeti uygulamaya konulurken açıklama yapan yetkililer yeni sistem ile birlikte tapu işlemlerinin kısa bir sürede tamamlanabileceğini belirtti. Tapu müdürlüklerine gitmeden tapu alım satım işlemlerini kontrol etmeyi sağlayan web tapu sistemi tüm Türkiye’de vatandaşlara hizmet verecek.

WEB TAPU SİSTEMİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Büyükboyacı açıklamasında şunları söyledi: “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu sahiplerinin taşınmazlarını, tapu müdürlüklerine gitmeden internet üzerinden yönetebileceği web-tapu sistemini hayata geçirdi. E-devlet kimlik doğrulama sistemiyle birlikte kullanılabilecek uygulamada, vatandaşlar taşınmazlarına ait bilgileri görüntüleyip, gerektiğinde karşı tarafında görüntüleyebilmesi için yetki verebilecek. Tapu sahibi, devir işlemleri öncesinde başvurularını web-tapu aracılığıyla yaparak tapu müdürlüğüne gitmeden işlem sürecini başlatabilecek. Sistemin vatandaşların hayatına getireceği bir diğer yenilik de dolandırıcılık ve sahtecilik girişimlerine karşı alınacak önlemler olacak. Bu çerçevede sistem sayesinde tapu sahipleri web-tapu ile taşınmazları üzerine işlem yapılmamasına yönelik beyanda bulunabilecek. Tapu sahipleri söz konusu sistem üzerinde yapacağı işlemlerin her aşamasında SMS ile bilgilendirilecek.Vatandaşlarımızın portal.tkgm.gov.tr adresinden e-devlet şifresiyle giriş yaparak web-tapu uygulamasına ulaşabileceklerdir. Vatandaşlarımızın web-tapu uygulamasında bulunan ‘Tapu bilgisi al’ seçeneği ile taşınmazlarına ait takyidatlı tapu bilgilerini görüntüleyecekler. ‘Yetki ver’ seçeneği ile istedikleri taşınmazla ilgili başka birisine yetki verebilecekler. ‘Başvuru yap’ seçeneği ile tapu müdürlüğüne gitmeden başvurularını yapabilecekler ve gerekli belgeleri taratarak sistem üzerinden gönderebilecekler.”


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.