DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

15 dakika kuralı kalktı; üniversite sınavında yeni dönem ‘QR kod’

15 dakika kuralı kalktı; üniversite sınavında yeni dönem ‘QR kod’
17.05.2018
230
A+
A-

Üniversite sınavı yaklaşıyor. Geçen sene 15 dakika kuralı nedeniyle sınava giremeyen öğrencilerin gözyaşları çok konuşulmuştu. Bu sene ÖSYM sınava geç kalmaya önlem aldı.

Cnn Türk’ ten Cansu Karadan’ın haberine göre; geçtiğimiz yıl üniversite sınavına girecek öğrencilere 15 dakika kuralı getirilmişti. Saat 10:00’da başlayan sınav için 09:45’te kapılar kapanmış, sınav binalarına kimse alınmamış ve bazı öğrenciler gözyaşlarına boğulmuştu.

“QR” KODLU SINAV DÖNEMİ

15 dakika kuralı kaldırıldı. Ama ÖSYM yine de adayların gecikmelerini önlemek amacıyla bu yıl yeni bir uygulama başlatıyor. Artık sınav giriş belgelerinin üzerinde okul binalarının konum bilgilerinin yer aldığı “QR kod” olacak.

Öğrenciler telefonlarına bir uygulama indirecek, giriş belgesindeki kodu o uygulamaya okutacak. Ve böylece sınav binalarına nasıl ve kaç dakikada gidebileceklerini öğrenecek. Öğrenciler sistemde anlık trafik bilgisinin verilmesinin de faydalı olabileceği görüşünde.

İki milyondan fazla aday dışında QR sistemini sınav görevlileri de kullanabilecek.

Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı’nı 1 dakika farkla kaçırdığı için hüngür hüngür ağlayan ve Türkiye gündemine oturan Mehmet Kara’ya ünlü sanatçı Haluk Levent yardım elini uzatmış ve bir işadamı arkadaşının kendisine yardım edeceğini söyleyerek yüzünü güldürmüştü.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.