DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ağır Ses Bariyeri

Ağır Ses Bariyeri
26.05.2022
98
A+
A-

Ağır ses yalıtım bariyeri, titreşim ve hava oluşumlu ses kaynağından yayılan gürültüleri indirgeyerek mükemmel bir akustik performans sağlar. Yaygın olarak inşaat sektöründe mimar ve mühendisler tarafından yapılan projelerde zemin, tavan ve duvar ses yalıtım elemanı olarak kullanılır. Bunun haricinde otomotiv sektöründe iç trim malzemeleri olarak örneğin taban halılarının altında, motor izolasyon kompartımanında kullanılabilir. Zeminlerinizde, duvarlarınızda uygulayabileceğiniz Ağır Ses Bariyeri etkili çözüm sağlayan akustik materyaldir. Epdm esaslı ağır kauçuk ses bariyeri, profesyonel bir yalıtım ürünü olup yüksek ses yutum değerlerine sahiptir. Yüksek yoğunluk ve yüksek ses kesme performansına yönelik titreşim emici özel esnek yapısı ile sesin bir ortamdan diğerine geçişini engellemek için tasarlanmıştır.

Ses yalıtımı sağlamak için alçıpan tavan ve duvar kaplama içine montaj edilir. Bariyerler, ağır bir yapıya sahip olduğundan güçlü montaj malzemeleri tercih edilir.  İlk etapta solid bazlı sıvı yapıştırıcı süngerin uygulanacağı bölgeye sürüldükten sonra bariyer monte edilir. Bu alçıpansız uygulama için geçerlidir. Ancak alçıpanla kapama yapılacaksa dübele çok ihtiyaç da duyulmaz. Yüzeyi alçıpan veya herhangi bir akustik yalıtım malzemesi ile kaplanır. İki alçıpan arasında kullanımı tavsiye edilmektedir. Yüksek ses emilimli Ağır Ses Bariyeri aynı zamanda daha güçlü yalıtım sağlanması adına keçeli ses bariyeri seçenekleri de bulunmaktadır. Ağır epdm bariyer ses izolasyonu uygulamalarında kullanılan ses yalıtım malzemesidir. Bu malzemenin diğer malzemelere oranla daha fazla ses kestiği gözlemlenmiştir. Yüksek dansiteli epdm, eva ve minerallerin karıştırılması ile imal edilir.  Böylelikle bir noktadan diğer noktaya geçiş yapan gürültü enerjisini engellemiş olur.

Titreşim, darbe ve yapı malzemelerinden kaynaklanan gürültü kalabalığını gidererek mükemmel bir izolasyon sağlar. Ses yalıtım kapıları, duvar ses izolasyonu vb. uygulamalar bariyerin kullanıldığı alanlardır. Yaşam alanlarında gürültü kontrolü, yalıtımı ve izolasyonunu sağlayan kauçuk, kurşun, ağır ses bariyerleri duvar, tavan, zeminlerde uygulanabilen yalıtım malzemelerindendir. Ağır Ses Bariyeri yoğun gürültünün engellenmesi için kullanılan rafineri ( petrol ürünlerinin ortaya çıkmasına olanak sağlayan tesis ) ürünü olan Etilen ve Propilen maddelerinden üretilmiş sentetik kauçuktur. Kauçuk yapıya sahip Ağır Ses Bariyeri ek yalıtım materyallerine takviye edilerek varyasyon ürünler üretilmektedir, bu ürünler arasında bariyer ile güçlendirilmiş olan bariyerli bondex sünger seçenekleri bulunmaktadır. Bariyerli bondex süngerler sesin yoğun olduğu alanlarda ses geçişlerini engelleme konusunda üstün performansa sahip ürünlerdir. Alanınıza en uygun yalıtım materyalleri hakkında Elit Acoustic firması ile iletişime geçerek bilgi edinebilirsiniz.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.