DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ahmet Ercan’dan Bakan Kurum’a istifa çağrısı

Ahmet Ercan’dan Bakan Kurum’a istifa çağrısı
18.02.2023
90
A+
A-

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a istifa çağrısında bulundu.

Türkiye, 11 ili vuran Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsıldı. Depremin 13. gününde can kaybı son açıklanan verilere göre; 39 bin 672’ye yükseldi.

Merkezi Kahramanmaraş olan depreme ilişkin Çevre  Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konutu seferberliğini başlatıp, 1 yıl içerisinde tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum’un bu sözlerinin ardından Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından bir çağrıda bulundu.

“BU ÇOK ONURLU BİR AYRILIŞ OLACAKTIR”

Prof. Dr. Ercan, Twitter hesabı üzerinden Bakan Kurum’a şu ifadelerle seslendi:

“Sayın Bakan Murat Kurum, bu bölgede büyük bir deprem olacağı uzun yıllardır bilinmektedir.  Deprem bölgesindeki olağanüstü yıkımın tek sorumlusu değilsiniz. 1950’den sonra yeralan neredeyse tüm yönetimlerdir. Ancak, siz 20 yıldır görevdesiniz.

Bu süre içinde gerekli çalışmalar yapılsaydı, yitimler çok azalabilir, oradaki yapıların tümü de dönüştürülebilirdi. Kaldı ki, bugün bir yıl içinde tüm yapıların dikileceğini söylüyorsunuz. Peki, iş bu kadar çabuk oluyorsa, bunu neden önceden yapmadınız? Acımız çok büyük.

Kamu oyunun yaralı gönlünü bir nebze rahatlatmak için, sizden rica ediyorum, lütfen görevinizi başarıyla yapabilecek, yetkin bir bilimciye bırakınız. Bu çok onurlu bir ayrılış olacaktır. Bilginize sunarım.”

yenicaggazetesi.com.tr


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.