DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Arkeologları kızdıran soru

Arkeologları kızdıran soru
25.11.2018
232
A+
A-

ATV’de yayınlanan ve Murat Yıldırım’ın sunduğu “Kim Milyoner Olmak İster” adlı yarışma programında arkeologların tepkisine neden olan soru yer aldı.

Yarışmada, “Hangisi arkeologların buldukları şeyin fosil mi yoksa sıradan bir taş mı olduğunu anlamak için kullandıkları yöntemlerden biridir?” sorusu soruldu. 4 seçenekten 3’ü ise skandal yarattı. Doğru seçeneğin yanında verilen, “Yalamak”, “Köpeğe koklatmak” ve “Üstüne idrar yapmak” seçenekleri arkeologları ayağa kaldırdı ve ATV’yi kınayan bildiri yayınlandı.

ARKEOLOGLARI AŞAĞILAYAN SORU

Arkeologlar Derneği’nin tepkisi şöyle:

“Dün gece ATV‘nin ‘Kim Milyoner Olmak İster’ isimli bilgi yarışmasında 30.000 TL değerindeki hiçbir bilimsel değeri olmayan ve Arkeoloji bilim dalını aşağılayan bu soruyu hazırlayanları ve ATV’yi kınıyoruz. Arkeoloji, bugün dünya ile boy ölçüşebileceğimiz bilim dallarından biridir. Maalesef hala Arkeolojiyi ve arkeologları anlayamamış bir medya ile karşı karşıyayız. Çok yazık!”

Sorunun doğru cevabı ‘yalamak’ olarak açıklandı.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.