DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Artan turist sayısı ‘virüs endişesi’ yaşatıyor

Artan turist sayısı ‘virüs endişesi’ yaşatıyor
14.07.2021
152
A+
A-

Sinop’ta yaz sezonunun açılmasıyla turist sayısı her geçen gün artıyor. 9 günlük bayram süresinde şehre 1 milyon turist gelmesinin beklendiği ifade edildi. Turistlerin gelişi bir yanda ekonomi anlamında sevindirirken diğer yanda ‘turist virüs getirir mi’ endişesi yaşatıyor.

Sözcü’de yer alan habere göre;Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 3-9 Temmuz tablosunda Sinop’ta vaka oranı yüz binde 29,57 olarak yansıdı. 26 Haziran -2 Temmuz tablosunda bu oran yüz binde 12,47’ydi. Bu artış vatandaşlarca turizmdeki canlanmanın vaka tablosuna yansıması olarak yorumlanıyor. Bayramda tablonun daha kötüye gitmemesi için tüm önlemlere daha fazla dikkat edilmesi isteniyor.

Eda Arslan, “Tek endişemiz trafik sorunumuz çok fazla. Bir de hastalıktan çok fazla korkuyoruz. Bu sabah baktığımda yükseldiğini gördüm. Bu korkumuz var. İnşallah tekrardan bir kısıtlamaya maruz kalmayız. Mutlaka artıları da eksileri de olacak ama en önemlisi sağlık. Bizim için özgürlüğüz daha önemli. Onların gelmesi ekonomi açısından daha iyi olabilir ama kendimiz için biraz korkumuz var” dedi.

Sinan Ergen, “Bu insanlar üzerinde çok ciddi bir tehlike oluşturacaktır. Bunun biz acılarını insanlar gittikten sonra hastanelerin dolup dolmadığını hastanelerin yeterli olup olmayacağını insanların ne kadar dikkat ettiğini çok iyi görmüş olacağız. Bence bu bizi ekonomi anlamında belki ticarethaneleri rahatlatacak ama gelecekteki bizler için çok endişe verici bir durum. Görünüyor ki bize Eylül ayında hastane yolu gözüküyor” diye konuştu.

Oktay Aslan, “Kontrollü olduğu sürece havalimanlarında, terminallerde kontroller olduğu sürece problemler olacağını sanmıyorum ama olmazsa eğer çıkarsa vaka 14 gün karantinada tutuluyor. Kuralınca denetlenirse bir şey olmaz” şeklinde konuştu.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.