DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Tekin açıkladı: Öğretmen olmak isteyenler artık KPSS’ye girmeyecek

Bakan Tekin açıkladı: Öğretmen olmak isteyenler artık KPSS’ye girmeyecek
30.12.2024
20
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025 yılı itibarıyla öğretmen atamalarında KPSS puanına dikkat edilmeyeceğini belirterek, öğretmen adaylarının dahil edileceği yeni sınav sistemi hakkında bilgi verdi.

Seçim öncesinde milyonlarca öğretmen adayına ‘mülakatları kaldıracağız’ sözü vermesine karşın bu konuda herhangi bir adım atmayan iktidar, yeni dönemde öğretmenler için KPSS şartını kaldırmaya hazırlanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Gazetesi’ne yaptığı açıklamalarda 2025 yılı itibarıyla öğretmenlerin Kamu Personel Seçme Sınavı’na girmeyeceklerini belirtirken, atamalarda uygulanacak yeni sistem hakkında detayları paylaştı.

ÖĞRETMEN ATAMALARI BU ŞEKİLDE YAPILACAK

Milyonlarca adayın katıldığı KPSS yerine, öğretmenlerin mesleki bilgilerini ölçmek amacıyla ‘Akademi Giriş Sınavı’ uygulaması yapılacak. Söz konusu sınav ilk kez 13 Temmuz 2025 tarihinde uygulanacak ve başarılı olan adaylar Milli Eğitim Akademisi’nde ders almaya başlayacak.

Buradaki eğitim sürecini de başarıyla tamamlayan öğretmenler için atama süreci başlayacak. Tekin, söz konusu değişiklikler için “2025’te öğretmen adayı arkadaşlarımız için KPSS olmayacak. ‘Akademi Giriş Sınavı (AGS)’ adıyla bir sınav gerçekleştireceğiz. Sınavı 13 Temmuz’da ÖSYM yapacak. AGS sonuçlarına göre Millî Eğitim Akademisine giriş süreci başlayacak. Akademideki eğitimden sonra da öğretmen arkadaşlarımızı istihdam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yeni dönemde öğretmen atamalarında sık sık ‘torpil’ eleştirilerine neden olan mülakat sisteminin uygulanıp uygulanmayacağı ise henüz bilinmemekte.

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.