DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Canlı yayında Gülen’e olay sözler

Canlı yayında Gülen’e olay sözler
19.05.2018
248
A+
A-

MHP’nin milletvekili aday listesinde yer alan Cemal Enginyurt, Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in Haçlıları öven sözlerine sert tepki göstererek, “Lan sümüklü, lan puşt Suriye’de camide tecavüzü, Irak’ta camide tecavüzü, Libya’da Kaddafi’ye hainliği yapan Haçlı değil mi?” dedi.

Beyaz TV’de Dinamit programında Gülen’in Haçlılara güzellemeler yaptığı video gösterildi. Gülen’in sözlerinin ekranlara gelmesinin ardından program konuklarından MHP Milletvekili adayı Cemal Enginyurt sinirlerine hakim olamadı.

Gülen hakkında sert sözler sarf eden Enginyurt “Haçlılar ittifakı sizin karınıza kızınıza musallat olmaz diyor. Lan sümüklü, lan puşt Suriye’de camide tecavüzü, Irak’ta camide tecavüzü, Libya’da Kaddafi’ye hainliği yapan Haçlı değil mi? Osmanlı’nın son döneminde Türkiye’deki kadınlara en ağır tecavüzü yaşatan Haçlı değil mi? Ama bu sümüklünün kadın diye bir derdi yok. Hayatında hiç öyle bir sıkıntı yaşamamış, muhtemeldir hayatında farklı ilişkiler var.” diye konuştu.

FETULLAH GÜLEN NE DEMİŞTİ?

Gülen, 20 Ağustos’ta yayınlanan sohbetinde “Haçlı’nın ülkenizi işgal etmesi çok tehlikeli değildir. Çünkü sizinle onlar arasında kırmızı çizgiler vardır. Bir kere onlar sizin kadınınıza kızınıza ilişmezler. Mabedinize ilişmezler. İlişmemiş Haçlılar”diyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

“En tehlikeli şey, şeytanın kafiri kafir tapması değildir, münafıkı Müslüman göstermesidir. En tehlikeli şey odur. Haçlı’nın ülkenizi işgal etmesi çok tehlikeli değildir. Çünkü sizinle onlar arasında kırmızı çizgiler vardır. Bir kere onlar sizin kadınınıza kızınıza ilişmezler. Mabedinize ilişmezler. İlişmemiş Haçlılar. Fakat münafık meseleyi öyle bir karıştırır ki, Müslümanlıkla kafirlik bir harcın parçaları gibi, farklı kimyevi şeylerin bir araya gelmesi gibi, o güzellik, o beriki çirkinlik ile bir araya gelince kömür, elmas birbirine karışır. Siz anlayın artık meselenin ne olduğunu.”(Mynet)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.